Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

ГЕРБ готвят разпродажба на Созопол

В последните дни на кампанията, една тенденция стана очевидна за всички в община Созопол. Явно раните от внезапната загуба на власт не са зарастнали и бившия кмет Панайот Рейзи е впрегнал всички сили, за да постигне своя реванш и да си върне властта с поставения от него, видимо подвластен и непритежаващ собствена политическа воля кандидат – Станислав Губеров.

Всъщност именно Губеров зае мястото на подалия оставка като общински съветник в края на този мандат Панайот Рейзи, а в момента те са неотлъчно един до друг в предизборната кампания, заедно агитират и провеждат срещите си в селата.

Противоречива информация излиза за случая с побоя над Христо Бардуков, но все повече следи водят до свързани с ГЕРБ местни “бизнесмени”.

По-видима и фрапантна се оказва обаче директната връзка на парите. Множество бургазлии забелязаха с очите си и сигнализираха за публичната среща в ресторант в Бургас преди два дни на Губеров и тясно свързани с Борисов софийски мастити бизнесмени. Предметът не техния разговор не е ясен, но може да се предположи, че едни от най-богатите хора в държавата не са отделили от времето си просто за общи приказки, броени дни преди изборите.

Напъните за висок резултат в изборния ден може би стигат и до методи отвъд закона. На събрание на площада в Зидарово само ден след побоя над Бардуков, кандидатът на ГЕРБ Губеров в прав текст, пред десетки хора и видно на запис от събитието призовава избирателите дословно – “Каквото сме се договорили, нека в неделя да си го изпълниме заедно”. Какво се е договорил Губеров с избирателите не споменава на микрофон. В демократичните избори обаче избирателите правят своя избор по собствена мотивация и преценка, а договорите обикновено се сключват за възнаграждение срещу предоставена услуга.

Върхът на тези борби беше вчера, с изненадващото посещение на Бойко Борисов в Созопол. В живото включване той бегло поздрави поставения за кандидат – Губеров, но изрази подкрепа за направеното от ГЕРБ. Любопитното е, че последното посещение на Борисов в Созопол беше свързано с Панайон Рейзи. Вчера него го нямаше, но посланието на Борисов беше повече от ясно – подкрепа за завръщане на модела от преди 2019 на всяка цена.

Целта на всички тези усилия е видима. След като предишното управление на ГЕРБ докара община Созопол до фалит, сега, вече финансово стабилизирана – тя отново има ресурс, с който може да се разполага и апетитите за “усвояване” са големи. И най-вече – макар и малко, Созопол все още разполага с ценни общински имоти. Текущият кмет и общински съвет отказват да ги продадат и дори са изготвили планове за оползотворяването им като паркинги и паркове. Но една нова/стара власт вероятно ще довърши процеса по разпродажба на Созопол.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече