Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Валерия Велева: Войната Радев срещу Петков е факт и всички признаци са налице

Войната Радев-Петков е факт и всички нейни признаци са налице, колкото и от двата лагера да се опитват да ни убедят, че видимо обтегнатите отношения между президент и премиер са в реда нещата, че разногласията им са „буря в чаша вода“, пише за epicenter.bg Валерия Велева. По думите й признанието на вицепрезидента Йотова, че „и свои, и чужди” се опитват да вбият клин между двамата, издава напрежението. За журналистката всичко това е очаквано.

„Още с прохождането на правителството „Петков“ беше ясно, че „синът” ще се опита да се еманципира от „бащата”. Въпросът беше кога и кой ще започне пръв“, констатира Велева и анализира защо пръв в случая е бащата.

„Естествено залпът дойде от „бащата”. Нали е военен, на него му приляга да удари пръв. Поводът беше точно избран – посещението на премиера в Северна Македония, където лъсна цялата бутафория около желанието на Петков да ни сближи с македонците, напук на тяхното неуважение към история и човешки права, което в дните след визитата избуя до открит антибългаризъм. Радев спечели точка, но Петков не се призна за победен. Продължи все така неадекватно, макар и под външно-политическа диктовка, да обяснява как икономиката и бизнесът ще зачеркнат миналото и въпросът с ветото ще отпадне от само себе си.

После обаче дойде вторият шамар – този път с мирис на газ и на много пари. Президентът предупреди управляващите, че с уволнението на шефа на „Булгаргаз“ Николай Павлов вървят по пътя на ГЕРБ. А неговата дясна ръка Димитър Стоянов се включи активно на страната на опозицията по темата за скандалната сделка с продажбата на 37 000 мегаватчаса евтин газ от Чирен за Румъния. И даже намекна за оставка на новото ръководство на „Булгаргаз”, защото прави същото, за което старото е уволнено.

Така и за слепите се осветли основната линия, по която отдавна тече напрежението „президент-премиер”. Радев иска да бъде като Първанов – да направи и той свой „шлем“, да играе водеща роля в енергийната политика на страната, домогвайки се по този начин до преки контакти с Путин. И така да сложи ръка върху бъдещите преговори между „Булгаргаз” и „Газпром”, чийто договор изтича през май. Но Първанов имаше личния контакт с Путин, а Радев го няма.

Затова и премиерът Петков буквално го цапардоса през ръцете, показа му, че има други планове, защото има други ментори – по-малко влияние от Русия, повече газ от САЩ“, посочва Велева. за нея в тази битка засега губещият е Радев, защото той не може да намери никакви конституционни основания да се бърка в работата на изпълнителната власт – „може да критикува правителството, да размахва пръст, да му брои дните (както неуместно направи Йотова), но не може нито да го свали от власт, нито да промени политиката, която то прокарва. Докато има мнозинство, колкото и да е крехка тази „коалиция на принудата“, тя ще е жива. А пък опасността да се изпадне отново в позицията „служебен кабинет, назначен от Радев”, я прави жилава и издръжлива на външни атаки. Поне засега“.

Относно това знаел ли е президентът Радев какво се ражда с благословията му, докато е бабувал на проекта

„Продължаваме промяната”, Велева допуска, че не е бил наясно.

„Той създаде политически Петков/Василев с една-единствена цел – да бъдат оръжието му във войната с Борисов, която бе обсебила цялото му политическо съзнание. За нея първо, разчиташе на американците, но скандалът с „Грипените” (2017) го изтласка от орбитата на американското посолство. Три години по-късно (2020) и вдигнатият му юмрук не доведе до унищожаването на ГЕРБ и Борисов. Предаде Нинова (2021) и я загуби като партньор.

Така Радев стана „плячка” на кръга „Капитал”, чиято дамска част вече беше влязла и в семейството му. И сключи с тях „договор” срещу Борисов. Те пък му отвориха отново път към „Козяк”, а от там му посочиха „правилните” хора, които трябваше да бъдат острието му срещу Борисов. Това си беше чиста сделка на гърба на държавата. Заради изпълнението ѝ президентът не се посвени дори да прегази Конституцията“, констатира Велева. Тя обяснява и защо Радев не е могъл да спечели битката срещу Борисов без Петков/Василев.

„Истината не е приятна, но е очевадна – Радев не можеше да спечели битката с Борисов без Петков/Василев. Той им създаде хранителната среда да избуят, използвайки ги за политическата цел, която си бе поставил, но не очакваше, че спечелвайки войната с Борисов, те ще се сдобият със сила, която могат да обърнат и срещу него самия.

Не случайно Петков и Василев няколко пъти подчертаха, че условието им към президента е било да им се даде пълна свобода на действие като служебни министри и са я получили. Още тогава Радев е трябвало да осъзнае, че не само изпуска контрола върху тях, но ги прави опасни за себе си, защото най-естественото нещо е в един момент те да пожелаят да се еманципират от него“, отбелязва журналистката. Тя определя последвалото като „еманципация без емоция“.

„И те го направиха – първо смениха всичките му областни управители, после привлякоха в „отбора си” „неговия“ човек в кабинета Бойко Рашков, който систематично изчегъртва всички президентски назначения в службите, а сега го „изхвърлят” и от енергетиката, отнемайки му сладкото бонбонче да бъде диригент на могъщи финансови потоци.

Те нямат емоции, нямат скрупули, действат както се действа в бизнес среда – рационално, прегазвайки конкуренцията, ако трябва и брутално. За тях правителството е бизнес-проект и те ще положат всякакви усилия (без подбор), за да не го изпуснат.

Със „силата“, която той им инжектира, днес те вече не се притесняват да прекрачват и демократични норми, защото той им даде пример – заради тях наруши Конституцията и с двете си служебни правителства им показа как не трябва да се управлява държавата – как се притискат неудобните, как се назначават лоялни некадърници, как се усвояват финансови потоци, как се настройват българи срещу българи, как се сее омраза. Вече започва да излиза информация, че оценката на партньорските служби за двете служебни правителства на Радев е „корупция и лобизъм“ до нива, които и при Борисов не са достигали. А това означава, че бившите служебни министри, издигнали се до премиер и вицепремиери в сегашното правителство, ще продължат същата тази линия“, предупреждава Велева. За нея „синовете са като бащата“.

„Затова, без да му мигне окото, премиерът брани шуробаджанащината във властта и сипе закани за арести на противници, а самозабравата му стигна до там, че да признае в ефир, че всяка седмица привиква шефа на ДАНС и вътрешния министър и ги притиска да започнат по-бързо „реални арести“, защото нямал време. Влезе и в ролята на прокурор, за да ни осветли, че „хората от досегашното ръководство на „Булгаргаз“ скоро ще бъдат обвинени“, и да ни напомни по този начин, че времето на диктатурата може отново да ни се стовари.

Затова на мястото на „калинките“ в администрацията „законно“ ще дойдат „променките“, а по върха на държавата ще се вихрят съпруги, любовници и баджанаци, оплетени в интимни икономико-приятелски схеми и кръгове. Цялата конструкция на „Продължаваме промяната“ е изградена на тази база и Радев знаеше това, когато я пробута на българския избирател, за да си отмъсти на Нинова“, подчертава Валерия Велева. Тя вижда в дуото Петков/Василев един „измислен харвардски кръг, който няма корени в обществото, но под благовидния поглед на президента, взима властта, преобръщайки цялото устройството на изпълнителната власт така, че да съсредоточи в ръцете си всички финансови потоци на държавата“. Журналистката е категорична, че без Радев дуото Петков/Василев не може да направи всичко това.

„И когато Кеворкян попита в последната си статия „кой ще понесе отговорността за този човек (Кирил)“, отговорът е само един – Радев.

Сблъсъкът между президента и правителството, който наблюдаваме в последните дни, е само началото на една война, чиито искри ще поддържат високо напрежение в държавата.

На Радев му трябва враг, за да съществува политически. Така е устроен, чипът му е зададен в една посока – да живее във война и да побеждава. Когато няма битка, той се обезличава. След като победи Борисов (макар и с чужда помощ), идва новият враг – Петков (няма значение, че му е помогнал да победи Борисов). Без разгръщане на тази битка вторият му мандат ще бъде абсолютно кух. Както беше и на Първанов.

Петков обаче няма никакво намерение да отстъпва. Колкото повече ситуацията в държавата се влошава, толкова повече двамата с Василев ще демонстрират самочувствието на новите спасители на страната“, пояснява Велева. Тя разкрива и как президентът Радев е сбъркал със соцлидерката.

„Радев много сбърка и с това, че попречи на Нинова да стане председател на парламента. Да, тя щеше да е първа в парламентарната република, което го уплаши, но щеше по цял ден да натиска звънеца в депутатската говорилня, без да има истинските лостове за управление. Сега като вицепремиер и министър на икономиката Нинова има реалната власт, която Радев по конституция няма. Хем ѝ даде възможност да покаже управленски качества, които в парламента не можеха да се видят, хем я загуби за партньор“, обобщава журналистката ситуацията за разрива на Радев с лидерката на БСП. Според нея образът на харвардците вече е взел да потъмнява.

„Медийните изяви на Петков са катастрофа за имиджа му, за разлика от поведението на Асен Василев. Всъщност, както Райчев ги нарече „двамата министър-председатели“, са подбрани от конструктура си идеално.

Кирил Петков отвлича вниманието с дуращината и шутовцищата си, докато сериозният, стабилният, емоционално непробиваемият Асен Василев гради политическата им бизнес-империя. А пък в съчетание с репресивните настройки на Бойко Рашков – нищо добро не могат да очакват противниците на ПП на всички нива в държавата. Не случайно финансовият министър насочи първо атаките си към кметовете, които загасиха уличните лампи заради високите сметки за ток.

От днешно изявление на прокуратурата става ясно, че на срещата на Гешев с Петков, министър-председателят му е посочил списък с имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминалната престъпност в страната. Щом премиерът може да визира някого за престъпник, това ни връща в началните години на прехода, когато и Филип Димитров, и Костов след него се саморазправяха с опонентите си чрез „бухалките“ на властта.

Ще го търпи ли всичко това Радев? Това ли е „А“ отборът на България, както го обяви с апломб Петков? Да управляваш държава се изисква компетентност, хора със знания и опит, прагматично поведение и по-малко самочувствие за сметка на много повече реално съдържание и капацитет. Ако Борисов раздаваше правосъдие от джипката, то каква е разликата с Петков, който прави същото от екрана?

И ако се обърнем назад, е редно да си зададем въпроса – за това ли бе юмрукът на Радев? И дали елиминирането на президента от потоците в енергетиката, което ще доведе и до политическото му изолиране, не е под диктовката на САЩ? Защото етикетът „корупция и лобизъм“ в днешно време вече не води до нищо добро. И Радев тепърва ще го разбира“, изтъква Велева.

153 Коментара
 1. izmir escort

  izmir escort

  izmir escort sitesi gururlar sunar.

 2. child porn

  Валерия Велева: Войната Радев срещу Петков е факт и всички признаци са налице

  https://www.daktimes.com/archives/17016

 3. child porn

  child porn

  best porn web site click and go watch porn.

 4. porn

  Валерия Велева: Войната Радев срещу Петков е факт и всички признаци са налице

  http://drgahealthtrust.com/about-us/

 5. xxlargeseodigi

  xxlargeseodigi

  xxlargeseodigi seo hizmetleri

 6. child porn

  Валерия Велева: Войната Радев срещу Петков е факт и всички признаци са налице

  https://thebluedot.co/how-much-does-it-cost-to-charge-your-ev-at-public-charging-stations/

 7. bağcılar escort

  bağcılar escort

  bağcılar escort sitesi ile bağcılar escort bayanlar burada.

 8. çeşme vip transfer

  çeşme transfer

  çeşme transfer

 9. çeşme transfer

  çeşme transfer

  çeşme transfer

 10. izmir travesti

  izmir travesti

  izmir travesti

 11. serdivan escort

  serdivan escort

  serdivan escort

 12. çatalca escort

  çatalca escort

  çatalca escort

 13. istanbul travesti

  istanbul travesti

  istanbul travesti

 14. yasam ayavefe

  yasam ayavefe

  yasam ayavefe

 15. Efwpqv казва

  nexium 40mg oral cheap nexium 40mg topiramate 200mg ca

 16. Qrumqp казва

  ondansetron 4mg drug buy zofran cheap buy generic spironolactone

 17. Gvmxlm казва

  sumatriptan canada order imitrex generic order levofloxacin 500mg without prescription

 18. Vkvbrl казва

  buy zocor generic buy cheap simvastatin how to buy valtrex

 19. Ablpff казва

  avodart tablet how to get dutasteride without a prescription buy ranitidine 150mg sale

 20. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Nice article inspiring thanks. Hello Administ .

 21. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Thank you for great information. Hello Administ .

 22. Jhsceu казва

  buy acillin generic ampicillin us amoxicillin ca

 23. Ovewuh казва

  finpecia cheap purchase diflucan generic fluconazole cheap

 24. Jkyxdt казва

  buy baycip generic – order cipro for sale augmentin 625mg drug

 25. Szopbl казва

  ciprofloxacin 1000mg ca – cost cephalexin 250mg augmentin where to buy

 26. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Great post thank you. Hello Administ .

 27. Casibom казва

  Thank you for great information. Hello Administ .

 28. Zvqezb казва

  buy flagyl generic – buy cleocin medication zithromax 500mg pill

 29. Kfncot казва

  buy ciprofloxacin 500 mg – buy erythromycin without a prescription order erythromycin generic

 30. Casibom казва

  Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information.

 31. Pkyjbm казва

  cost valtrex 1000mg – mebendazole pill order zovirax 400mg pills

 32. Xtyhef казва

  covid and ivermectin – buy cefuroxime no prescription buy tetracycline medication

 33. Togel Online казва

  I just like the helpful information you provide in your articles

 34. Xrrxkc казва

  cost flagyl – metronidazole pills zithromax brand

 35. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Thank you great posting about essential oil. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 36. Swbyvf казва

  buy ampicillin pills for sale buy generic acillin amoxicillin over the counter

 37. Zgkeuh казва

  buy furosemide pills for sale – order prograf 5mg online captopril medication

 38. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.活婴儿色情片

 39. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Thank you great post. Hello Administ .国产线播放免费人成视频播放

 40. Casibom казва

  After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.

 41. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Great post thank you. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 42. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.儿童色情

 43. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Thank you for great content. Hello Administ.現場兒童色情片

 44. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.儿童色情片

 45. Jagren казва

  glucophage online buy – buy ciprofloxacin 1000mg online cheap lincocin 500mg cheap

 46. Валерия Велева: Войната Радев срещу Петков е факт и всички признаци са налице – Pero.bg

  https://bocaseoexperts.com/2020/01/contacting-us/

 47. Fvcvij казва

  buy retrovir – zyloprim for sale allopurinol 100mg cheap

 48. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.兒童色情

 49. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 50. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Thank you for great information. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 51. Ygxsxj казва

  clozapine ca – ramipril 10mg tablet order pepcid 20mg generic

 52. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Nice article inspiring thanks. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 53. Acyzaj казва

  seroquel 100mg cheap – fluvoxamine canada buy eskalith online

 54. travesti.site

  travesti.site

  travesti.site

 55. Zcuurx казва

  buy anafranil 50mg pills – cheap paroxetine order doxepin online cheap

 56. Lrclri казва

  atarax online – cheap escitalopram 20mg how to get endep without a prescription

 57. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.兒童色情

 58. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Thank you for content. Area rugs and online home decor store. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 59. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information.活婴儿色情片

 60. Casibom казва

  Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information.活婴儿色情片

 61. Rqgttg казва

  order amoxiclav generic – buy acillin generic oral cipro 500mg

 62. Facagq казва

  amoxicillin online order – order amoxicillin 500mg baycip uk

 63. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Thank you for great content. Hello Administ. 国产线播放免费人成视频播放

 64. Casibom казва

  Great post thank you. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 65. güvenilir bahis siteleri казва

  güvenilir bahis siteleri

 66. Casibom казва

  I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 67. twitter beğeni казва

  Sosyal Mavi, sosyal medya stratejinizi güçlendirmenin en akıllıca yolu! Şimdi keşfedin ve takipçi sayınızı artırın.

 68. Kprzrz казва

  buy clindamycin without a prescription – order cleocin chloramphenicol online order

 69. Dcpoas казва

  order zithromax 250mg sale – purchase ciplox generic where to buy ciprofloxacin without a prescription

 70. 看儿童色情片 казва

  Great post thank you. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 71. Cqakax казва

  buy stromectol 3mg – buy cefaclor medication cefaclor brand

 72. Mfprsd казва

  albuterol 4mg usa – buy fluticasone buy theophylline generic

 73. 看儿童色情片 казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.儿童色情

 74. 看儿童色情片 казва

  Thank you for great article. Hello Administ .国产线播放免费人成视频播放

 75. Tcvvfb казва

  desloratadine cheap – buy zaditor 1 mg for sale purchase ventolin inhalator online cheap

 76. Sdxncz казва

  medrol 4 mg pills – buy loratadine cheap azelastine 10ml sprayer

 77. 看儿童色情片 казва

  Thank you for content. Area rugs and online home decor store. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 78. 看儿童色情片 казва

  I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 79. 看儿童色情片 казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.国产线播放免费人成视频播放

 80. Hazeuc казва

  buy generic glyburide – where can i buy dapagliflozin buy forxiga 10 mg online cheap

 81. 看儿童色情片 казва

  Thank you great posting about essential oil. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 82. 看儿童色情片 казва

  Thank you for great information. Hello Administ . 国产线播放免费人成视频播放

 83. Uwcaon казва

  order prandin 2mg without prescription – buy cheap empagliflozin buy jardiance 10mg for sale

 84. 看儿童色情片 казва

  Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information.活婴儿色情片

 85. Rabywy казва

  metformin pills – how to get sitagliptin without a prescription buy generic precose

 86. Sroehr казва

  terbinafine cost – how to get grifulvin v without a prescription grifulvin v for sale

 87. Ueyryz казва

  semaglutide for sale online – rybelsus 14 mg cost buy desmopressin spray

 88. 看儿童色情片 казва

  After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.儿童色情片

 89. Keegfc казва

  buy ketoconazole 200 mg – buy nizoral 200 mg generic buy sporanox 100mg generic

 90. Nbckrt казва

  famvir canada – valaciclovir cost valcivir without prescription

 91. Hnyuro казва

  lanoxin buy online – trandate 100mg uk lasix usa

 92. kralbet twıtter

  kralbet

  kralbet

 93. Mdcjxh казва

  order hydrochlorothiazide – amlodipine 10mg pill zebeta 10mg price

 94. Tjemac казва

  where to buy metoprolol without a prescription – benicar drug order nifedipine 10mg generic

 95. vassycalvados.fr

  vassycalvados.fr

  vassycalvados.fr

 96. lugabet giriş

  lugabet giriş

  lugabet giriş

 97. betgross giriş

  betgross giriş

  betgross giriş

 98. Whkqke казва

  order nitroglycerin generic – clonidine 0.1 mg ca buy diovan 160mg online

 99. Prediksi SDY Lexitoto казва

  Awesome! Its genuinely remarkable post, I have got much clear idea regarding from this post.

 100. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 101. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 102. Prediksi Togel Lexitoto казва

  I very delighted to find this internet site on bing, just what I was searching for as well saved to fav

 103. Tipobet Güncel Giriş казва

  Nice article inspiring thanks. Hello Administ . Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 104. Tipobet казва

  Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 105. Tipobet казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 106. Tipobet казва

  After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 107. Sahabet Güncel Giriş казва

  Thank you for great article. Hello Administ .Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 108. bycasino казва

  Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it. Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 109. bycasino giris казва

  After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 110. bycasino güncel giris казва

  I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 111. bycasino giris казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 112. bycasino giriş казва

  Thank you for great article. Hello Administ .Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 113. Sahabet Güncel Giriş казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 114. Sahabet Yeni Giriş казва

  Thank you great posting about essential oil. Hello Administ . Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 115. bycasino казва

  Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 116. Sbcduj казва

  rosuvastatin online national – crestor pills profession caduet buy fantastic

 117. Fhbjfk казва

  simvastatin exist – fenofibrate 160mg brand atorvastatin onto

 118. Prediksi Lexitoto казва

  Great information shared.. really enjoyed reading this post thank you author for sharing this post .. appreciated

 119. Paito Warna Lexitoto казва

  That’s good, but I still don’t understand the purpose of this page posting, no or what and where do they get material like this.

 120. Dczmhm казва

  viagra professional online feather – avana gloomy levitra oral jelly online observe

 121. Paito Warna Lexitoto казва

  It’s really a nice and useful piece of info. I’m glad that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 122. Wkcmeb казва

  dapoxetine refer – fildena downward cialis with dapoxetine around

 123. Panduan Lexitoto казва

  to say concerning this paragraph, in my view its

 124. Cwcjdb казва

  cenforce online lett – brand viagra pills atmosphere brand viagra online affectionate

 125. Prediksi Togel Lexitoto казва

  This is my first time pay a quick visit at here and i am really happy to read everthing at one place

 126. Dsmshh казва

  brand cialis minute – viagra soft tabs shadow penisole royal

 127. grandpashabet

  Валерия Велева: Войната Радев срещу Петков е факт и всички признаци са налице – Pero.bg

  https://tokorouta.com/album-dennou-ongaku-shuu/

 128. Buku Mimpi Lexitoto казва

  I’m often to blogging and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and maintain checking for brand spanking new information.

 129. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  Thank you great post. Hello Administ .Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 130. Flcmmg казва

  cialis soft tabs online violet – cialis soft tabs online wait viagra oral jelly online summon

 131. Etmlaa казва

  brand cialis dream – forzest circle penisole fro

 132. porno

  Валерия Велева: Войната Радев срещу Петков е факт и всички признаци са налице – Pero.bg

  https://clayhoteljakarta.com/img_0422-1200px/

 133. Prediksi Togel Lexitoto казва

  I like the efforts you have put in this, regards for all the great content.

 134. Wsxdxc казва

  cialis soft tabs plot – viagra oral jelly online beat viagra oral jelly online stuff

 135. 国产线播放免费人成视频播放 казва

  I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 136. child porn

  Валерия Велева: Войната Радев срещу Петков е факт и всички признаци са налице – Pero.bg

  http://www.j-silva.com/midtown-is-growing-up/

 137. child porn

  Валерия Велева: Войната Радев срещу Петков е факт и всички признаци са налице – Pero.bg

  http://claytontimes.com/stl-county-council-set-to-open-2018-with-a-busy-schedule/

 138. Fjgwss казва

  cenforce online thrust – tadacip pills gratitude brand viagra pills bow

 139. Dtlzer казва

  acne medication act – acne medication success acne medication tray

 140. Sffwir казва

  asthma treatment handful – inhalers for asthma part inhalers for asthma despite

 141. Gyjlut казва

  uti treatment wall – uti medication end uti medication cross

 142. Fytviv казва

  prostatitis pills grippe – prostatitis pills lee pills for treat prostatitis glove

 143. Rkxvqg казва

  valacyclovir exhaust – valtrex august valtrex pills bound

 144. jojobet twitter

  jojobet twitter

  jojobet twitter

 145. bycasino giriş казва

  Great post thank you. Hello Administ . Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 146. bycasino казва

  Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 147. xslot Giriş казва

  Great post thank you. Hello Administ . Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 148. xslot казва

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 149. Ehdhay казва

  loratadine somehow – claritin pills sword claritin pills singular

 150. Hacklink PaneL казва

  Thank you for great article. Hello Administ .Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

 151. Refxuj казва

  dapoxetine counter – priligy counter priligy aside

 152. Gklbqv казва

  loratadine guard – claritin performance loratadine usual

 153. Onwin Resmi Sitesi казва

  Thank you for content. Area rugs and online home decor store. Hello Administ . Seo Paketi Skype: [email protected] -_- live:by_umut

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече