Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Комбинация от плочки за баня: как да изберем подходящ вариант

Мислите да ремонтирате банята си и не знаете откъде да започнете?

Изборът на идеалния тип плочки за монтиране на стените и пода на банята не е толкова лесен, колкото изглежда. И то е, че независимо дали става дума за реформа или баня за ново строителство, трябва да се вземе предвид, че има голямо разнообразие от възможности.

Първата стъпка, за да започнем с промяната на нашата баня, ще бъде да изберем цвета, размера и формата на плочката  според характеристиките на нашето пространство, дали има естествена светлина или не, дали е голяма или малка. Целта е да се постигне внимателно красива естетика с нотка на оригиналност. В допълнение трябва да се прецени и дали тази конфигурация ще бъде удобна когато се поставят и мебелите за баня.

Как да комбинирате плочки в душ пространството

Душът е специално пространство, така че добър подбор на плочки в тази зона е от съществено значение, особено когато искаме да изпъкне над останалата част от банята. Освен това изисква определен вид материали, лесни за поддръжка и устойчиви на влага и директен контакт с вода.

Порцелановата плочка е материал, който ви предлага безкрайни естетически възможности. Можете да изберете да подчертаете душ пространството с различен нюанс от останалата част на банята или да поставите декоративни плочки в тази зона.

Плочките , които работят най-добре с модерни душове , са тези, които осигуряват светлина и внасят динамика в банята. За плочки за душ зоната и като цяло в помещението изберете неутрални цветове като сиво, бяло или дори черно, естествени покрития и дизайни, които създават ефект на непрекъснатост . Плочки имитиращи дърво също са чудесен вариант, който ще внесе уют и топлина в банята.

Геометричните плочки са много добър вариант за поставяне, тъй като нарушават класиката и придават много индивидуалност на пространството.

Ако, от друга страна, изберете интегрирани душове, ще можете визуално да увеличите тази стая в къщата. За да направите това, заложете на същите плочки, които сте комбинирали с останалата част от банята и постигнете невидимия ефект.

Дизайнът на плочки днес може да бъде наистина новаторски. Дизайнерите създават иновативни форми, релефи и размери, които могат да се използват поотделно или комбинирани за създаване на уникални пространства.   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече