Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Какво очаква работодателя от кандидата, които е в процес по търсене на работа

Когато разглежда автобиография, работодателят обръща внимание не само това дали е добре написана, но и на постиженията. Той иска да разбере колко старателен е кандидатът и какво е готов да инвестира в компанията. Специално внимание се обръща на компетентностите и саморазвитието. В края на краищата, ако кандидатът инвестира време, усилия и пари в образование, повишаване на квалификацията и т.н., тогава той ще бъде готов за вътрешно корпоративно обучение, ще расте и се развива заедно с компанията.

И какво трябва да направя, след като знам това

Подредете автобиографията си

Важно е не просто да копирате и поставите текста – той трябва да бъде попълнен правилно, с описание на функционалността и постиженията. Дори ако отговорностите в няколко свободни работни места са еднакви, по -добре е да отделите малко повече време и леко да промените част от опита, така че да няма повторение.

Поставете в списъците точки или тирета, тогава автобиографията ви ще бъде визуално привлекателна. Важно е да обърнете внимание на описанието на компетенциите, които ще помогнат на работодателя да види вашите силни страни и, разбира се, да посочите всички преминати професионални курсове и напреднали обучения.

И още един важен момент е фотографията. Работодателят иска да види кого кани за интервю, поради което процентът гледания на автобиография със снимка е много по -висок, отколкото без.

Системата за търсене на работа се развива и променя динамично, подобно на много неща в съвременното общество. Благодарение на това се появи голям брой опции за намиране на свободни работни места и възможности да се декларирате.

Но има и втора страна на монетата. Сега трябва не само да бъдете професионалист в своята област или млад специалист с парещи очи, но и да можете да се представите, да „продавате“. Защото колкото и велик или прекрасен да сте, ако работодателят не научи за това, той няма да може да ви предложи позиция във фирмата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече