Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

18 ФОНДАЦИИ И СДРУЖЕНИЯ С ПРИЗИВ КЪМ БОЙКО БОРИСОВ: ПП ГЕРБ да оттеглите доверието си към настоящия кмет на Благоевград Илко Стоянов

ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ,ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ
КОПИЕ ДО Г-Н ЕМИЛ РАДЕВ,ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТНОСНО: Подкрепа от ГЕРБ за Илко Стоянов като кмет на Благоевград

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ, Отправяме към Вас настоящото писмо с молба да вземете предвид изложените по-долу факти и обстоятелства при вземането на решение за подкрепа от страна на ПП ГЕРБ спрямо кандидата за кмет на Благоевград Илко Стоянов. Молим да приемете настоящото писмо и като настойчив призив Вие и ръководената от Вас ПП ГЕРБ да оттеглите доверието си настоящия кмет на Благоевград Илко Стоянов и да не подкрепяте негова кандидатура в предстоящите местни избори.     

Чрез Вас, г-н Борисов, изразяваме благодарност за адекватната реакция на Евродепутатът от ПП ГЕРБ Емил Радев, който заедно с Евродепутатите от Интергрупата за хуманно отношение и опазване на животните настояват за задълбочено разследване във връзка с тревожната информация за случаи на изключителна жестокост към кучета в общинския приют за безстопанствени животни в Благоевград.

В писмо до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов от Интергрупата на Европейския парламент призоваха нарушителите да бъдат установени и подведени под отговорност. Евродепутати отправиха въпрос към Европейската комисия какви мерки се предвиждат в подкрепа на хуманното отношение към животните. Пряк повод за питането, което е по инициатива на зам.председателя на Интергрупата за хуманно отношение и опазване на животните Емил Радев (ЕНП/ГЕРБ), е тревожната информация за случаи на изключителна жестокост към кучета в общинския приют за безстопанствени животни в Благоевград.    Скандалният случай с изключително нехуманно отношение, станал известен преди около месец време, доведе до ареста на общински служители, за които има данни, че вместо да се грижат за кучетата в приюта, многократно са ги упоявали и малтретирали и неправомерно са ги извозвали до съседни общини, където са оставяни безпомощни и обречени на сигурна смърт. Аргументирайки въпросите си до ЕК, евродепутатите отчитат образуваното вече досъдебно производство в Благоевград и напомнят, че страната ни е криминализирала жестокостта срещу гръбначни животни в своя Наказателен кодекс и е една от първите в ЕС, създала звено за зоополиция. Въпреки това случаите на насилие и жестокост над животни и особено над кучета не намаляват, се изтъква с тревога в мотивите.       

Молбата ни към ГЕРБ е да се запознаете с нехуманните практики по справяне с проблема с безстопанствените кучета в община Благоевград, въведени по време на мандата на Илко Стоянов като кмет, да се запознаете и с множеството жалби от граждани за случаите на зверства, тровене и разселване в други общини на бездомни кучета от страна на служители на общинския приют и общинския инспекторат и да преразгледате подкрепата си към Илко Стоянов от страна на Вашата партия за кандидатурата за кметския пост в Благоевград.   Напомняме, че ИТН, чиито кандидат беше Илко Стоянов по време на предходните избори, оттеглиха подкрепата си за него категорично след осветляване на зверствата, извършвани под негово давление.

Считаме, че като проевропейска отговорна партия, изповядваща европейските ценности не бива да позволявате от Ваше име да се кандидатират за общински кметове хора, чиито ценности и разбирания  на отношението им към животните е много далеч от европейското и да не ставате проводник на нехуманно отношение към безстопанствените животни в община Благоевград, като издигате за кандидат за кметския пост един силно компрометиран човек с отдавна снето доверие.

Разчитаме на Вашата адекватна, принципна и безкомпромисна преценка и позиция в полза на обществеността! Нека следваме европейските ценности и не толерираме назначаването и управлението на хора, които не ги зачитат! Можем при интерес да предоставим множеството жалби, протоколи и искания от страна на граждани и неправителствени организации, касаещи „недобрите“практики използвани по време на мандата на господин Илко Стоянов. Предоставили сме същите и на главен инспектор на Зоополицията в България господин Kамен Николов.

С уважение:
Справедливост за Мечо
Сдружение „Помощ за животните-Дара“  
НПО „АФА България“ 
Фондация „За правата на животните в България“  
СНЦ „Обич за обич“ 
Фондация „Дог хелп-бг“ 
Сдружение „Добрите феи“    
„Дружество за защита на животните-Лом“ 2003″
„Добрина,  хуманност, състрадание“
Сдружение „Грийнуей“ Габрово
Фондация „Спасение“ Кърджали
Animal Hearts volunteers
Помогни и Спаси Живот
Paws of justice – Враца
Любов на четери лапи -Девин
Лъки Хънт – Варна
Бездомните – Силистра
СНЦ “Грижа и подслон за всеки” -Русе
СНЦ „Надежда за четириногите“ Благоевград

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече