Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Кметът на Пазарджик Тодор Попов излъга с пари за инвитро, семейства потъват с бързи кредити, за да имат деца

Златният часовник издава стандарта, на който свикна да живее Тодор Попов, докато семействата си чакат парите за инвитро

Отдавна компрометираният кмет на Пазарджик Тодор Попов най-нагло излъга жените, записани в програма „Инвитро“ към Общината, че ще получат по 3000 лева помощ за процедурата, за да имат деца. Поставени на колене, семействата са принудени да взимат непосилни бързи кредити, за да имат надежда, че ще станат родители, алармира източник на Narod.bg от града край Марица.

Има комисия в община Пазарджик, наречена „Инвитро“, която подпомага двойки с по 3000 лв. на база фактури, които са представили за дадените процедури, тъй като цялото инвитро е около 20 000 лева.

Комисията е одобрила вече над 15 двойки, които са спазили всички правила на Общинския съвет – подготвили документите и са ги свалили в счетоводството, за да ги изплатят. Максималния срок е 3 месеца за изплащане, но има случаи на двойки от декември миналата година и по голямата част януари и март тази година, които още си чакат помощта, обясни нашият източник.

На последната сесия в края на миналия месец кметът Тошко Попов го нямаше на сесията, той почти и не идва, та ангажимент да се плати поеха финансистът на общината Георги Гайдаров и зам.-кметът Петър Петров ,че най -късно до 3 юли 2023-а парите на тези двойки ще бъдат платени .

Но до ден-днешен плащане няма, а процедурите вървят и някои двойки са стигнали дотам да теглят бързи кредити, за да могат да направят всичко възможно да си имат деца .

В същото време се харчат пари за всякакви екзотични прищевки на кмета, който вандалства на върха в Общината вече три мандата.

Срещу измамата на властимащите от екипа на кмета скочи и общинският съветник Благо Солов, ето какво написа във фейсбук:

Колажът е публикуван на стената на общинаря във фейсбук

Тодоре, това, което правиш, е грозно.

Много грозно!

Как може да не платиш точно на майките и семействата, за които програмата за инвитро на Община Пазарджик е единственият шанс да станат родители?!

Общинският съвет е приел за това специална Наредба и са предвидени общински средства, които не могат да бъдат харчени от теб за нищо друго.

Ти обаче ги изхарчи. Посегна и на тях.

Специализираната комисия, в която участвам и аз, е одобрила всички кандидати и е взела решение да се плати по 3000 лв. на одобрена двойка.

Всичко, което трябваше да направиш ТИ, беше да платиш тези одобрените суми от бюджета.

За тези хора тази сума е много важна. Някои от тях са изтеглили бързи кредити, за да не изпуснат подходящия момент за медицинската процедура, защото са разчитали на коректността на Общината.

ТИ ги излъга, Тодоре.

Защо не им плащаш, след като ни баламосваш, че Общината е в цветущо финансово състояние?!

Защо заместникът ти Петър Петров и главният финансист Георги Гайдаров поеха ангажимент пред целия Общински съвет, че семействата ще си получат забавените с повече от 6 месеца  плащания, а ТИ, ТОДОРЕ, не пожела да го изпълниш?

Защо има пари и харчиш с широки пръсти за всяка твоя измишльотина, която се надяваш да ти донесе 2-3 гласа на изборите за кмет, а точно за надеждите на майките няма пари ?

Защо бе, Тодоре?

Защото на теб ти е широко около врата и не ти пука за мъката на хората?

Криеш се и мълчиш.

Бягаш от неудобните въпроси.

Спокойно, Тодоре. Няма да те питам как твоите деца се изучиха в скъпи колежи и университети по света и с какви пари го направи. Да са ти живи и здрави.

Няма да те питам и защо има пари за апартаменти, коли, скъпи часовници и дрешки на теб и твоите жени и любовници.

За тия работи ще те питат в прокуратурата някой ден.

За „чуждите“ деца ми е думата, Тодоре.

За тия, които нямат татко кмет.

Не съзнаваш ли колко е грозно и нехуманно това, което правиш? …. Или заради властта, парите  и едни други неща си изгубил всичко човешко в себе си?

Майките се страхуват да те попитат.

Неродените деца не могат да те попитат.

Това обаче не означава, че няма да отговаряш.

Обещавам ти го!, завършва постът на Благо Солов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече