Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Корнелия и Калоян Методиев удрят КЗП през медии на Иво Прокопиев, искат Комисията за червена бухалка

Корнелия Нинова и нейният началник на кабинета докато бе вицепремиер – Калоян Методиев, стоят зад медийна атака срещу служебния министъра на икономиката Никола Стоянов през медии от обръча на Иво Прокопиев, алармира запознат с драмата

Целта на тандема Нинова-Методиев е да поставят свой човек за председател на Комисията за защита на потребителите, която е под шапката на Министерството на икономиката. А КЗП им е нужна, защото в неправилни ръце се превръща в унищожителна бухалка, пред която треперят всички – от мобилни оператори, електроразпределителни дружества, през топлинните дружества, та до най-забутаните квартални капанчета.

В момента временен шеф на КЗП е 38-годишният управител на шивашка фирма от Смолян Иван Френкев. Преди дни бакалавърът по икономика бе „уволнен“ от Корнелия Нинова при нейно участие в bTV. При Цветанка Ризова шефката на БСП заблуди зрителите, че всички назначения, които е направила като министър на икономиката, са изметени от служебния кабинет, включително временният председател на КЗП Иван Френкев.

„Това не е вярно, наистина има предложение за смяна на Управителния съвет и председателя, но то не е гласувано и реално смоленчанинът все още управлява Комисията за защита на потребителите. Само че след лъжата на Корнелия той се изплаши и буквално изчезна – спрял си е телефона и е неоткриваем. Вероятно си мисли, че така ще му се размине и от временен ще стане постоянен шеф на важната комисия“, обясни източникът ни.

Трябва да се провери дали в опит да повлияят на настоящия служебен министър на икономиката, за да поставят свой човек начело на КЗП, Корнелия и Калоян Методиев не стоят зад публикациите срещу Никола Стоянов в сайтове около Иво Прокопиев, предупреди запознатият с интригите в министерството

Връзката на дуета Нинова-Методиев с КЗП минава както през бившия председател Димитър Маргаритов, така и през настоящия, който се води безследно изчезнал. В соцредиците се говори, че през зимата Калоян Методиев редовно кара ски, като база му е вилата на Иван Френкев в Чепеларе.

Димитър Маргаритов пък, който от 27 март 2015-а е неизменно начело на Комисията за защита на потребителите, бе махнат от поста, за да бъде назначен за заместник-министър в кабинета на вицепремиера Корнелия Нинова.

За да заслужи благоразположението на ВИП дуета, Маргаритов е плащал 3000 лева на месец на Калоян Методиев, като по документи го водел съветник в КЗП, макар че политологът бъкел не разбира от 11-те закона, с които борави КЗП – Закона за защита на потребителите плюс още 10 секторни стопански закона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече