Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Виктор Орбан иска премахване на Европейския парламент

Министър-председателят на Унгария заяви, че отстоява унгарския суверенитет, както и европейските християнски ценности. Парламентът в страната му прие решение, което призовава за премахването на ЕП

Парламентът в Унгария прие решение, което призовава за премахването на Европейския парламент в настоящата му форма и за заличаването в договорите за Европейския съюз на целта за „все по-тесен съюз“, предаде агенция ДПА.

Решението, внесено от управляващата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, получи 130 гласа в 234-местния парламент. Петдесет депутати се въздържаха.

В документа се предлага евродепутатите да не се избират пряко от гласоподавателите в отделните страни членки, а да се излъчват от националните парламенти.

Виктор Орбан, който е привърженик на „нелибералната демокрация“, казва, че отстоява унгарския суверенитет и европейските християнски ценности, които според него са подкопавани от космополитния и технократски ЕС.

Тoй смята, че Евросъюзът трябва да е само икономическа и търговска общност и е противник на всички опити за политическа интеграция, отбелязва агенция ДПА.

www.obedineni.com

2 Коментара
  1. נערות ליווי באתר ישראל לאדי казва

    Everything is very open with a really clear clarification of the issues. It was definitely informative. Your site is very helpful. Thanks for sharing!

  2. דירה דיסקרטית בחולון казва

    Everything is very open with a really clear clarification of the issues. It was definitely informative. Your site is extremely helpful. Many thanks for sharing!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече