Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

„Г-н Копейкин“ и „тъпак“ едва не доведе до бой в парламента

Депутати се спречкаха в Народното събрание. Но така и не се стигна  до физическа разпра. Спорът се разви между депутата от „Продължаваме Промяната“ Искрен Митев и председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Скандалът тръгна от изказване от парламентарната трибуна, в която Митев заявява: „Станаха ясни някои неща. Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите“.

Костадинов се отправи към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин с думите: „Този тъпак, ще му разбия носа“. Вигенин обаче не му даде думата, тъй като обяви, че не е ясно към кого е отправено изказването.

Костадинов отиде към мястото в залата, където седи Митев, който му дръпна вратовръзката. После се включиха „да помагат” и депутатите от двете парламентарни групи.

Вигенин, за да стопира напрежението, даде почивка до 12 часа.

Скандалът се разигра докато депутатите работят по закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на БНА.

Сцената се случи пред гостите на балкона, дошли да наблюдават работата на законотворците, сред които и деца.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече