Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Организации се обявиха против развяването на украински знамена пред общините

Д Е К Л А РА Ц И Я

ОТ ГРАЖДАНСКА ОБЩНОСТ

НАЦИОНАЛЕН СБОР ЗА СЪПРОТИВА „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“ и Партия БНО

Във връзка със следното Решение, което Столичен общински съвет взе на 07.04.2022 г., цитираме: „Знамето на Украйна ще застане до това на България и на ЕС пред Столична община. Решението бе прието с 36 гласа „за“ и 14 „против“, като предложението дойде от председателя на градския парламент на София Георги Георгиев (ГЕРБ), Николай Стойнев (ГЕРБ), Диян Стаматов (ГЕРБ), Грети Стефанова (Демократична България)…“ https://www.mediapool.bg/sofiya-izdiga-pred-obshtinata-znameto-na-ukraina-i-krashtava-aleya-geroite-na-ukraina-news334311.html ,ДЕКЛАРИРАМЕ следната наша позиция:

НАЦИОНАЛЕН СБОР ЗА СЪПРОТИВА „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“ и Партия БНО

КАТЕГОРИЧНО СЕ ОБЯВЯВА ПРОТИВА РАЗВЯВАНЕТО НА НАЦИОНАЛЕН ФЛАГ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА, В СЛУЧАЯ – УКРАЙНА, ПРЕД ИЛИ НА СГРАДИ НА ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ В БЪЛГАРИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА И НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИ В СТРАНАТА! ВЗЕТОТО ОТ СОС РЕШЕНИЕ СЧИТАМЕ ЗА ПРОЯВА НА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ЗАСТРАШАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКИЯ МИР В СТРАНАТА!

Ако до момента трезво мислещите българи, неподдаващи се на жестоката медийна война и на войнолюбието на САЩ, призоваваха българското правителство да заеме позиция на неутралитет, защото и руският и украинският народи, са наши братя по кръв, култура, вяра, език, то вече с голямо огорчение и притеснение, констатираме, че управляващите тласкат народа към вземане на тежко решение – заемане на страна във военен конфликт. Вече стават известни недопустимо поведение на граждани на Украйна, показващи превишаване на правата, които статута на бежанци им дава,  неуважение към гостоприемството на българите и помощта, която граждани от нашата държава им оказват. Тези обстоятелства, наред с взетото решение на СОС, създават условия за надигащо се гражданско недоволство.

Акт на съпричастност към държавата Украйна до момента българската държава е оказала многократно. Но да се приема, че развяването на националния флаг на Украйна пред или на сградите на държавни български институции и преименуване на улици, булеварди, площади, било знак на съпричастност и в съзвучие с решенията на други европейски държави, е неприемливо! България е суверенна държава! Национален флаг е символ на държавност, затова, знаме на чужда държава няма място пред или на сгради на българските държавни институции! За пореден път, обаче, управляващите погазват чл. 1, ал.2 и 3 от Конституция на Република България. С голяма тревога констатираме как българските институции дават привилегии на чужди граждани пред Българите, чрез нормативни актове, приети от адм. органи без участие и дискусия с граждани

На фона на придобиващите вече обичайност протести от украинци и техни поддръжници, НСС „Свети Георги Победоносец“ сме притеснени за гражданския мир и заявяваме, че ако в София и в страната се случат събития, подобни на събитията в Украйна през 2014 г., персоналната отговорност за това ще бъде носена от лицата от Столична община, подали безумното предложение и тези, гласували „за“, както и общинските съветници от областните управи в България, дръзнали да последват примера на колегите си от столицата.

www.pero.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече