Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Георги Георгиев Готи – Путин току що заличи 30 % от стойността на щатският долар

Вече е официално! Руската централна банка официално обяви, че от 28 март 2022 руската рубла е обвързана със златото. Курсът е 5000 рубли за грам злато 24 к. 
Всяка тройунция съдържа 32 грама. 32 грама пъти по 5000 рубли за грам е 160 000 рубли. 
Курсът на конверсия на рубли към щатски долари е 100 рубли и 90 копейки, за всеки щатски долар
Щом рублите са вързани със злато на цена 5000 рубли за грам и за една тройунция злато би струвала 160 000 рубли, значи конверсията в щатския долар означава, че при използване на рублите цената на златото е 1600 долара за унция, вместо 1928 долара за тройунцията при покупка с щатски долари.
Русия току-що заличи около тридесет процента (30%) от стойността на щатския долар в световен мащаб по отношение на златото.
Още по-лошо, след като Русия ще продава петрола и газа си само в рубли, а рублите сега са фиксирани по 5000 рубли за грам, всеки който иска да купува нефт или газ ще трябва да плати или в рубли или в злато.
Хората по цял свят буквално ще ХВЪРЛЯТ парите си в рублата и ще БЯГАТ от долара и еврото.
Това, което Русия току-що направи, е финансов еквивалент на детониране на ядрена бомба
Последният човек на тази планета, който се опита да подкрепи валутата със злато, беше Муамар Кадафи от Либия. НАТО нахлу в Либия, бомбардира я, докато либийците [забележете по-скоро наемни терористи] не хванаха Кадафи на улицата и ……
“ Подозирам, че в този час банкерите по света говорят по телефона и държавните глави им инструктират, че това, което е направила Русия, напълно ще разбие щатския долар и еврото и тези банкери ще кажат на държавните глави да започнат веднага  третата световна война.
Руската централна банка днес завърза рублата със златото. „
Миналата седмица Русия заяви, че ще продава НЕФТ и ГАЗ само в рубли.
Това означава, че руският петрол и газ са обвързани със златото, като рублата го замества за злато.
РЕЗУЛТАТ: Европа (която има нужда от руски газ и петрол) вече ще трябва да купува рубли за злато от Путин, или сама да плаща петрола и газа със злато.
В момента рублата срещу долара във ФОРЕКС е приблизително 100:1.
НО… Тъй като 5000 рубли сега са равни на един грам злато и петролът ще бъде оценен директно в злато, ще има МАСОВО ценово колебание на пазарите на ФОРЕКС относно това колко злато все още можем да купим за долар.
Чуждестранните държави, които държат доларови облигации в резерв, ще видят, че имат незабавно и много по-малко полза от тях и ще искат да започнат да ги дъмпингуват в полза на нещо по-стабилно;
Принципно всяка валута, свързана със злато, е добра идея за това. Което означава, че държави като Япония ще започнат да зареждат доларовите си облигации възможно най-бързо – НЯМА да искат да слязат с кораба! Те ще преминат към по-стабилни валути като… рубла.
Това ще има ДЕ-флационен ефект върху рублата, което с времето я прави по-ценна.
Това означава също, че Путин може да закачи отново рублата по всяко време, вместо 5000, например на 500, 50 или 10 рубли за грам злато. Той просто става все по-ценен.
Незабавният резултат е, че всички тези чуждестранни държави се отърват от резервите си в долар, ще накара всички допълнителни долари да бъдат разпродадени и да се приберат у дома, причинявайки по-лоша хиперинфлация 
Изненадани ли сте, че Байдън беше на сцената миналата седмица, призовавайки за промяна на режима и предстои да има маси от ядосани, буквално гладуващи американци да маршируват по улиците искащи отговори.
АКТУАЛИЗАЦИЯ: Руският президент Владимир Путин направи публично изявление за случилото се с връзката на рублата със златото.
В изявлението се посочва, че западните нации просто са откраднали руските валутни резерви и златни резерви, разбивайки доверието в света в така наречените „първокласни“ безопасни
Той прогнозира също, че хората сега ще се освободят от задържаните си долари и евро в полза на по-безопасни инвестиции като земя, храни и суровини.
Путин има право.
Въздействието на това, което Русия току-що направи, е буквално кама в сърцето на щатския долар и еврото. Никой вече няма да иска тези валути и понеже САЩ не произвеждат почти нищо у дома, когато чуждестранните държави спрат да приемат долара като валута, САЩ и Европа ще бъдат засегнати от недостиг на всичко.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече