Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Как да увеличим активността на стволовите клетки в организма

Дори и да не се подготвяте за процедура за стволови клетки, научаването за засилване на активността на стволовите клетки е от съществено значение за по-дълъг живот с по-силно тяло.

Независимо дали искате да усилвате активността на стволовите клетки в очакване на терапия със стволови клетки или искате просто да увеличите естествено ефикасността на стволовите клетки за оптимално здраве, има няколко неща, които можете да направите сега, за да постигнете целта си.

Стволовите клетки се срещат естествено, което прави неинвазивните и хирургически алтернативни лечения, основани на стволови клетки, произхождащи от вашето тяло, някои от най-биологичните лечения. Стволовите клетки имат „суров потенциал“ и могат да възпроизвеждат многобройни видове увредени и износени клетки в тялото ви. За разлика от специализирани клетки като кръвните, костните и мускулните клетки, възрастните стволови клетки се подновяват или пролиферират многократно, за да се диференцират в специализирани клетки. Стволовите клетки дори се изпращат като бойци, когато това е необходимо, за да укрепят имунната защита. И тъй като с нарастването на възрастта, броя на стволовите клетки започва да намалява, възстановяването от нараняване обикновено отнема повече време, ставаме по-податливи на болести и видимата загуба на релаксация на колаген започва да се проявява в косата, кожата и ноктите ни. Въпреки, че науката горещо се интересува от развиващите се техники за забавяне на стареенето с помощта на стволовите клетки, все още трябва да внимаваме с начина си на живот който би могъл да компрометира нашите магазини за стволови клетки. Дори и да не се подготвяте за процедура за стволови клетки, научаването за засилване на активността на стволовите клетки е от съществено значение за по-дълъг живот с по-силно тяло.

Хранене
Начина ви на хранене може да увеличи или намали наличността на стволови клетки в организма. Лошото хранене, състоящо се от тежък прием на калории и прекомерна захар и мазнини, осакатява възможността на тялото да се регенерира. Вашият метаболизъм определя колко калории изгаряте по време на ежедневната си дейност, така че ако не водите умерено активен начин на живот, диетата с висок калориен прием може да доведе до бързо увеличаване на теглото. Излишните телесни мазнини оказват натиск върху органите и костите ви и тялото естествено се опитва да възстанови вредите, докато излишното тегло компрометира здравето на мезенхимни стволови клетки, открити в костния ви мозък и други тъкани в тялото.

Захарта е идентифицирана като виновника, която се крие в повечето опаковани и приготвени храни и е отговорна за невероятните шипове при диабет, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Захарта е публичен враг номер едно за всеки, който иска да подобри здравето си чрез естествено увеличаване на функцията на стволови клетки. Прекомерният прием на захар причинява свръхпроизводство на инсулин. Това свръхпредлагане във времето може да блокира функционалността на инсулина и да повреди жизненоважни органи като бъбреците ви. Когато тялото ви отчаяно се нуждае от стволови клетки за ремонт на увредените клетки на тези органи, храните с висок гликемичен индекс ограничават естествената функция на стволови клетки и намаляват способността им да реагират на увредените клетки. Можете да увеличите активността на стволовите клетки и да намалите риска от други хронични заболявания, като изключите храните с високо съдържание на захар от Вашата диета.

Намалете приема на преработени храни и захар, газирани напитки заменете с вода. Гликемичният индекс измерва как храната, която ядете, влияе върху нивата на кръвната Ви захар. Въз основа на скалата от 0 до 100, храните от най-високия край на спектъра се смилат по-бързо и се абсорбират бавно, повишавайки нивата на кръвната захар. За да започнете диета с нисък гликемичен индекс, стойте далеч от бял хляб, макаронени изделия и други скорбялни храни и обмислете преминаването към подсладители, като кокосова и палмова захар.
Много от захарните храни, които ще избегнете, попадат в следващата категория, която трябва да гледате, докато приспособявате вашата диета, подходяща за стволови клетки. Храните с високо съдържание на триглицериди също могат значително да намалят активността на стволовите клетки и да причинят лошо покачване на стволовите клетки. В допълнение към избягването на хляба, макароните и захарните изделия, също така трябва да ограничите консумацията на храни с високо съдържание на транс и наситени мазнини. Месото и млечните продукти са с високо съдържание на наситени мазнини, така че опитайте да намалите червеното месо, домашните птици, сирената и маслото. Алкохолът е сигурен начин да накарате  нивото на триглицеридите Ви да се покачва. Да не консумирате бира, вино и спиртни напитки ви дава по-добри шансове да развиете мощни стволови клетки. Изследванията показват също, че намаляването на калориите и интермитентът на гладно могат също така да увеличат наличността и силата на стволовите клетки.

Упражнения
Упражненията вървят ръка за ръка с правилната и здравословна диета и стволовите клетки реагират също толкова позитивно на предизвикателната тренировка, колкото и на диетата, богата на калории от плодове и зеленчуци. Подходящи са тренировки, които стимулират мускулите, стимулират растежния фактор на организма и стимулират стимулира възстановяването на възрастни стволови клетки. Високите въздействия на тренировките с тежести и висока интензивност са идеални, когато се опитвате да увеличите стволовите клетки. Интензивните тренировки насърчават излизането на повече стволови клетки в кръвния поток. Ако не можете да правите тренировки с висока интензивност, упражненията все още могат да бъдат ефективен инструмент за увеличаване на стволовите клетки. Всяко упражнение, което предизвиква мускулите ви, може да бъде полезно.

Витамини и добавки
Има няколко витамина и добавки, които може да приемате в допълнение към храненето и спорта. Те ще Ви помогнат да дадете още по- добър старт към Вашите цели за производство на стволови клетки. Витамин D3 може да помогне за подобряване на производството на стволови клетки и да увеличи отговора на стволовите клетки. Витамин С също така дава положителни резултати за увеличаване на циркулацията на стволовите клетки. Богатият на антиоксиданти зелен чай и екстракт от горски плодове повишават активността на стволовите клетки също.
В едно проучване с доброволци два пъти дневно в продължение на 2 седмици е приложена добавка, съдържаща зелен чай, астрагал, екстракти от годжи бери, елагична киселина и витамин D, ферментирали с пробиотичен вид Lactobacillus. В рамките на един ден и продължаването на останалата част от изследването, изследователите откриват значителни увеличения на циркулиращите стволови клетки от костен мозък. Те вярват, че това е причинено от стимулирането на естествените механизми за възстановяване (стволови клетки) на организма чрез комбинацията на нуклеузията.
Всички тези добавки са оптимални блокове за дълголетие, както и стимулатори на стволови клетки, така че общото ви здраве ще се повлияе много благоприятно от тази промяна.
В проучване, публикувано в сп. „Наука“, изследователите съживиха стволовите клетки в стари мишки чрез насочване към специална молекула, която помага на функционирането на митохондриите. Те дадоха на старите мишки форма на витамин В3. B3 е известен също като ниацин, ниацинамид или никотинамид. Във вашето тяло, В3 се разпада на молекула, наречена никотинамид аденин динуклеотид (NAD +). NAD + се намира във всяка клетка в тялото. То помага да се прехвърли енергията от храната, която ядем, до митохондриите, където тя се превръща в клетъчна енергия, така че добавка с витамин В3 няма да е излишна в опитите да подобрим състоянието на стволовите клетки в организма.

Чек лист за повишаване на активността на стволовите клетки в организма:

 1. Консултирайте се със специалист. Консултацията със специалист относно резултатите, които искате и начина, по който да ги постигнете е най- сигурния и безопасен начин това да се случи. Ако изберете специалист по стволови клетки, можете също да получите персонализирана информация за потенциала на стволовите клетки и да съставите по-подробен план за това как възнамерявате да използвате стволовите клетки в бъдеще.
 2. Съставете своя хранителен план. Направете си списък с позволени и забранени храни и разчистете шкафовете и хладилника от всичко вредно. Прочетете книги за диети за понижаване на гликемичния индекс или за ниско въглехидратното хранене. В интернет има много хранителни режими, разгледайте подробно предимствата на всяка диета и направете най-реалистичния избор за вашия начин на живот. Тъй като не искате да се провалите, изберете такъв хранителен режим, който е достъпен за вас и лесно можете да приготвяте храните. След като сте избрали своя план за хранене, изчистете вашата кухня от всички захарни и високо триглицеридни храни, които могат да ви изкушат. Ще Ви бъде много по- лесно ако сте заобиколени от здравословни храни, плодове и зеленчуци.
 3. Размърдайте се! Ако прекарвате по- голямата част от дена си седнали, докато сте на работа и пътувате, започването на тренировъчен режим може да е обезсърчително, но не се отказвайте. На първо време може да замените автомобила или градския транспорт с велосипед или ходене пеша. Не се оправдавайте с това, че нямате време, всичко е въпрос на организация и желание. Около 10 000 стъпки на ден е всичко, от което се нуждаете, за да задоволите препоръчваното от CDC количество упражнения за възрастни. Това всъщност изобщо не е толкова много, ще се уверите сами, когато започнете. Изтеглете приложение на телефона, което изчислява изминатите крачки ( и км), за да сте стимулирате, следейки резултатите си. Проследявайте и се състезавайте със себе си и се опитвайте да увеличавате дневните си стъпки всеки ден. Друг вариант е да си купите педометър за домашна употреба, а ако има фитнес близо до дома или офиса Ви, просто може да отделяте по половин час за тренировки.


Променяйки начина си на живот и стимулирайки работата и производството на стовловите клетки  в организма си, вие ще подобрите начина, по който се чувствате и здравословното си състояние. Увеличаването на производството на стволови клетки преди терапията със стволови клетки може да подобри резултатите от лечението и да подобри качеството на стволовите клетки, събрани за терапията.

89 Коментара
 1. Patria Aloe казва

  Hello, you used to write great, but the last few posts have been kinda boringK I miss your great writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!

 2. жива картина от мъх казва

  Hiya very cool web site!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally?KI am glad to search out numerous helpful info here in the submit, we’d like develop more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 3. zmozero teriloren казва

  Of course, what a splendid website and instructive posts, I definitely will bookmark your blog.Have an awsome day!

 4. Lsyvhp казва

  levaquin without prescription buy levaquin 500mg generic

 5. Zpgrst казва

  dutasteride us buy zofran generic ondansetron usa

 6. Ekqojj казва

  spironolactone cheap generic fluconazole diflucan for sale online

 7. Hokorj казва

  ampicillin 500mg tablet purchase erythromycin purchase erythromycin online

 8. Kyxyku казва

  fildena 50mg price careprost cheap order robaxin online

 9. Kgdnem казва

  buy sildenafil 100mg sale suhagra online estradiol generic

 10. Acrwwy казва

  lamictal pills vermox pill tretinoin gel tablet

 11. Ywmzcj казва

  tadalafil 10mg tablet buy tadalafil 20mg generic diclofenac 50mg cheap

 12. Bxxvaq казва

  order indomethacin pill buy amoxicillin 250mg without prescription purchase trimox generic

 13. Ahlosv казва

  purchase tadalafil for sale cialis from canada order sildenafil 50mg

 14. Vaokdb казва

  buy arimidex 1mg online jaguar viagra buy online order sildenafil 100mg online cheap

 15. Jsvwlv казва

  cialis 40mg generique pas cher acheter 5mg du cialis generique viagra 100mg

 16. Qegrdb казва

  oral prednisone 20mg cialis 20mg price free shipping viagra

 17. Tiuyqr казва

  tadalafil 20mg ohne rezept original Viagra rezeptfrei sicher kaufen sildenafil 200mg kaufen

 18. Somebody essentially help to make seriously posts I would state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to make this particular publish extraordinary. Great job!

 19. Tdmeeh казва

  order accutane 40mg order zithromax 500mg for sale stromectol 6mg online

 20. Wndxww казва

  doxycycline 200mg for sale order clomid online cheap buy furosemide 40mg generic

 21. Bizewk казва

  buy altace for sale temovate for sale buy azelastine online cheap

 22. The Best Breakfast Places in Pingdu (China) казва

  Great ?V I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 23. Swgdgi казва

  clonidine buy online clonidine 0.1mg tablet tiotropium bromide 9 mcg usa

 24. Xqhrpq казва

  buy buspirone 5mg for sale buspirone 10mg cost oxybutynin buy online

 25. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

 26. Supuej казва

  buy terazosin 1mg generic brand arava sulfasalazine price

 27. I was reading through some of your articles on this website and I think this website is rattling instructive! Retain posting.

 28. Bijndq казва

  buy alendronate pills order paracetamol 500 mg generic famotidine 40mg generic

 29. Dokipl казва

  cost olmesartan order verapamil 120mg online cheap acetazolamide sale

 30. Utojlb казва

  buy tacrolimus pills generic requip 1mg order urso 300mg without prescription

 31. Pwvpwj казва

  isosorbide 20mg ca digoxin pills order telmisartan pill

 32. Top Places to Eat in Huaibei (China) казва

  I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 33. Ytbjei казва

  zyban generic buy generic cetirizine 5mg seroquel order online

 34. Gvjxzs казва

  buy molnupiravir 200 mg pills order cefdinir 300mg without prescription brand lansoprazole

 35. Hsvqek казва

  order sertraline 50mg generic cost kamagra 100mg buy generic viagra 100mg

 36. Thanks for sharing excellent informations. Your web site is very cool. I’m impressed by the details that you?¦ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and just couldn’t come across. What an ideal web-site.

 37. Vttehf казва

  order salbutamol 100 mcg online cheap cheapest viagra sildenafil cost

 38. Vvslxn казва

  cost cialis 20mg viagra headquarter toronto overnight viagra delivery

 39. Kaywxq казва

  cialis tadalafil 20mg buy phenazopyridine 200 mg sale symmetrel 100mg canada

 40. Top Places to start a Franchise in Jiangdu (China) казва

  Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 41. I got what you intend, thankyou for posting.Woh I am delighted to find this website through google. „Those who corrupt the public mind are just as evil as those who steal from the public.“ by Theodor Wiesengrund Adorno.

 42. Luicgw казва

  revia 50 mg tablet order albenza 400mg purchase abilify pill

 43. Fcpalw казва

  provera cheap buy hydrochlorothiazide 25 mg online cheap cyproheptadine 4 mg us

 44. Abmhxs казва

  provigil 100mg pills pharmacy online ivermectin buy online

 45. Lzgjxq казва

  buy accutane 10mg without prescription amoxicillin 1000mg for sale prednisone drug

 46. Qqvxcq казва

  nootropil for sale buy viagra tablets cheap sildenafil tablets

 47. Top Places to own a Vacation Home in Samara (Russia) казва

  Yeah bookmaking this wasn’t a speculative conclusion outstanding post! .

 48. Rngbhn казва

  azithromycin oral azithromycin 500mg tablet gabapentin 100mg cheap

 49. Oncqli казва

  buy tadalafil 40mg pills tadalafil 40mg pill cost of viagra 100mg

 50. Fjnpzf казва

  furosemide 100mg drug order plaquenil 200mg pills order generic hydroxychloroquine 200mg

 51. Txvthd казва

  cialis tablet betamethasone 20gm tablet order anafranil 50mg

 52. Nfvzco казва

  chloroquine 250mg price chloroquine generic order olumiant 2mg sale

 53. Momentum Fitness Health Club казва

  Whats up very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally…I am happy to seek out so many helpful info here in the publish, we want develop extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 54. Saohbf казва

  oral itraconazole 100 mg cost progesterone tindamax online

 55. Ihvahq казва

  order glycomet 500mg online cialis uk tadalafil 10mg tablet

 56. Pwnupu казва

  purchase olanzapine nebivolol 5mg price valsartan pills

 57. Udortd казва

  amlodipine cost order cialis 40mg sale order tadalafil 5mg without prescription

 58. Mrdqwf казва

  buy generic clozapine 100mg oral clozaril 50mg generic decadron

 59. Aadzuj казва

  viagra 50mg brand buy sildenafil 100mg pill order lisinopril 5mg

 60. Zubgga казва

  omeprazole medication academic writing support play slots for real money united states

 61. Nnhvne казва

  zyvox buy online poker games online poker online best

 62. Iscmcb казва

  buy metoprolol 50mg generic order metoprolol online order levitra

 63. Odugsz казва

  help me write my research paper casino games online real money golden nugget online casino

 64. Mrsgft казва

  cheap custom essays i need help with my research paper viagra sildenafil 200mg

 65. Nxqwhu казва

  clomiphene 50mg over the counter live dealer blackjack slot games online

 66. Ffhvuc казва

  cialis 10mg ca tadalafil 10mg pills order sildenafil 50mg pill

 67. Nverjf казва

  aristocort us desloratadine ca order desloratadine 5mg pills

 68. Clspjz казва

  buy priligy 90mg without prescription order synthroid 100mcg sale buy generic levothyroxine

 69. Flyrdc казва

  order cialis 20mg viagra 50mg sale order sildenafil 100mg sale

 70. Kbtlin казва

  orlistat cost diltiazem 180mg price cheap acyclovir 800mg

 71. Mkgkeb казва

  purchase cialis pills tadalafil for sale online buy plavix 75mg without prescription

 72. Fevmbi казва

  buy zyloprim 100mg for sale zetia us buy ezetimibe pill

 73. Europa-Road Kft казва

  Hi, Neat post. There’s an issue along with your site in internet explorer, might test thisK IE still is the marketplace leader and a good portion of people will miss your fantastic writing due to this problem.

 74. Txbarp казва

  order generic methotrexate 5mg reglan 20mg pills metoclopramide 20mg pill

 75. Xyksso казва

  motilium 10mg oral buy sumycin 500mg online cheap order cyclobenzaprine 15mg generic

 76. Vxygxp казва

  baclofen 25mg price zanaflex oral cost toradol 10mg

 77. Hlbkdm казва

  imitrex 50mg brand oral imitrex dutasteride brand

 78. Vaulfy казва

  gloperba ca gambling addiction casino money

 79. Sogqoo казва

  order ranitidine generic celecoxib buy celecoxib 200mg sale

 80. Tvyaqb казва

  play online blackjack real money gambling casinos gambling site

 81. Tjytub казва

  flomax 0.4mg for sale tamsulosin 0.2mg without prescription aldactone 25mg us

 82. Gqivhy казва

  cialis 10mg uk order tadalafil 5mg generic ciprofloxacin over the counter

 83. Wbcqpv казва

  order generic flagyl 400mg metronidazole canada trimethoprim generic

 84. Ikugxi казва

  fluconazole generic viagra 50mg price purchasing viagra on the internet

 85. Ebqoxs казва

  order cephalexin 500mg pill erythromycin us cheap erythromycin 500mg

 86. Dbkoun казва

  buy cialis 20mg online brand cialis 20mg order sildenafil generic

 87. Pavdak казва

  buy sildenafil 50mg order cialis 40mg for sale buy generic tadalafil 40mg

 88. Fjxrhp казва

  order cefuroxime generic bimatoprost pills order methocarbamol 500mg sale

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече