Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Какво се слага на трапезата на Кръстовден, а какво НЕ се яде?

Кръстовден, честван на 14 септември, е един от важните християнски празници в православния календар. Той е посветен на Въздвижението на Светия кръст Господен и от векове се смята за повратен момент в годината. Празникът носи особено значение за народа, защото бележи границата между лятото и есента, между плодородието и прибиране на реколтата, както и началото на строгите есенни пости.Неслучайно на този ден храната има сакрална роля и е тясно обвързана със символиката на пречистването, смирението и надеждата за здраве и плодородие….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Generated by Feedzy