Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Българка: Сиренето от мляко от свободно пасящи животни по родопските ливади се отличава

В Смилян все още се пази старата традиция да се прави жълто сирене в кожен мях. То вече почти е изчезнало и само шепа ентусиасти се опитват да запазят автентичната рецепта.Технологията на традиционно родопско сирене е отпреди 100 години. Тогава бялото саламурено сирене било непознато в региона. Местните масово правели жълто овче сирене в кожен мях.“Аз имам детски спомени от преработването на млечни продукти вкъщи….

1 Коментар
  1. TG中文版 казва

    电报中文版下载 不以广告为主要盈利模式,更专注于用户体验和隐私保护。

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Generated by Feedzy