Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Никога не яжте лук с черни петна по него! Ето защо

Черните петна по лука се причиняват от Аспергилус нигер – почвена гъба. Тя не е смъртоносна, но може да бъде опасна, особено за хора с алергии или слаб имунитет.Лукът е основна храна в почти всяко домакинство. Той е особено важен при приготвянето на сосове и зеленчуци и често се консумира суров в салати. Лукът има доказани ползи за намаляване на риска от инфаркти, а пребиотичните съединения в него подпомагат растежа на полезните чревни бактерии, подпомагайки храносмилането….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Generated by Feedzy