Патладжанът е един от най-обичаните зеленчуци в българската кухня, особено през пролетта, когато е в своя пик. Той е универсален и може да бъде приготвен по различни начини, като винаги добавя уникален вкус и текстура на ястията. В тази статия ще ви предложа три вкусни и лесни за приготвяне пролетни ястия с патладжан, които ще обогатят вашето меню.1. Пролетна салата с патладжан и кисело млякоНеобходими продукти:1 голям патладжан2 скилидки чесън1 връзка пресен копър1 връзка пресен магданоз200 г кисело мляко2 супени лъжици зехтинСок от половин лимонСол и черен пипер на вкусНачин на приготвяне:Нарежете патладжана на тънки кръгчета и ги запечете на грил или в тиган с малко зехтин до златисто….