Пролетният гювеч е едно от онези ястия, които носят аромата и вкуса на новия сезон. Той е богат на свежи зеленчуци и месо, и е идеален за семейни събирания и празнични трапези. В тази статия ще ви представя автентична рецепта за пролетен гювеч в гърне, взета директно от тефтера на моята баба.Необходими продукти:500 г агнешко месо (или пилешко)2 глави лук2 моркова2 картофа200 г грах (пресен или замразен)200 г зелен фасул2 домата (или 1 консерва домати)1 червена чушка1 зелена чушка2 стръка пресен чесън2-3 супени лъжици олио1 чаена лъжичка червен пиперСол и черен пипер на вкус1 връзка пресен магданоз1/2 чаена чаша вода или бульонНачин на приготвяне:Подготовка на месото:Ако използвате агнешко месо, нарежете го на хапки….