Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Ултрапреработените храни воят до преждевременна смърт

Консумацията на големи количества ултрапреработени храни (УПХ) увеличава риска от преждевременна смърт, според международно проучване, което отново разпали призивите за борба с този вид продукти.Всеки 10% допълнителен прием на УПХ, като хляб, сладкиши и готови ястия, увеличава риска от смърт преди достигане на 75 години с 3%, според изследвания в страни, включително САЩ и Англия. УПХ е толкова вредна за здравето, че е замесена в една от всеки седем преждевременни смъртни случая, които се случват в някои страни, според статия в Американския журнал за превантивна медицина….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Generated by Feedzy