Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Агнешко печено по старинна рецепта от бабиния тефтер

Гергьовден е един от най-обичаните български празници, свързан с традиции и обичаи, които се предават от поколение на поколение. Една от най-емблематичните ястия за този ден е печеното агнешко. Представям ви една автентична рецепта от стария тефтер на баба, която ще ви върне назад във времето и ще ви накара да усетите вкуса на традиционната българска кухня.Необходими продукти:Тайните на баба: Билките, които помагат при цистит при жените в студеното времеРецептата за перфектния карамел от тефтера на бабаРецепта за сладки с мас и орехи: Вкусът на детството от стария тефтер на бабаТайни от тефтера на баба за перфектния зелник1 цяло агне (около 8-10 кг)Сол на вкусЧерен пипер на зърнаДафинов листЧесън (3-4 скилидки)Лук (2 глави)Зелен лук (1 връзка)Магданоз (1 връзка)ДжодженОлиоВода (около 1 литър)Инструкции:От тефтера на баба: Рецептата за перфектния кексРецепта от тефтера на баба: Перфектната сладка баница с юфкаЛокумени масленки – рецепта от тефтера на бабаВкусни ореховки от стария тефтер на бабаПодготовка на агнето:Измийте добре агнето и го почистете от вътрешностите….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Generated by Feedzy