Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Как да се ориентирате в супермаркета и да купите само това, което ви е нужно

Пазаруването в супермаркета може да бъде обезкуражаващо преживяване, особено ако се опитвате да се придържате към списък и да не купувате ненужни продукти. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се ориентирате в супермаркета и да купите само това, което ви е нужно:

1. Планирайте предварително. Създайте списък с продуктите, които ви трябват, преди да отидете в магазина. Прегледайте рецептите, които планирате да приготвите през седмицата, и добавете към списъка си всички съставки, които ви липсват. Не забравяйте да проверите хладилника и килера си, за да видите какво вече имате.

2. Определете си бюджет. Решете колко пари сте готови да похарчите за храна и се придържайте към него. Можете да използвате приложение за проследяване на разходите, за да следите разходите си, докато пазарувате.

3. Не пазарувайте гладни. Никога не ходете на пазар гладни, тъй като е по-вероятно да купите импулсивно храни, които не са ви необходими.

4. Пазарувайте сами. Ако пазарувате с други хора, е по-вероятно да се поддадете на натиск да купите неща, които не ви трябват.

5. Започнете от периметъра на магазина. Там обикновено се намират по-здравословните храни, като плодове, зеленчуци, месо и млечни продукти. Избягвайте централните алеи, където обикновено се намират обработените храни и бонбоните.

6. Прочетете етикетите. Обърнете внимание на съдържанието на хранителните вещества и размера на порциите, преди да купите нещо. Избягвайте храните с високо съдържание на захар, сол и нездравословни мазнини.

7. Не се поддавайте на маркетинговите трикове. Супермаркетите използват различни трикове, за да ви накарат да купите повече продукти, като например промоции, специални предложения и големи опаковки. Не се поддавайте на тези трикове, освен ако не ви трябват продуктите.

8. Купувайте само това, което ще изядете. Не купувайте прекалено много храна, тъй като тя може да се развали, преди да я изядете.

9. Не се страхувайте да кажете „не“. Няма нищо лошо в това да откажете безплатни мостри или да кажете „не“ на натиска на продавача да купите нещо.

10. Наградете се. След като пазарувате успешно, се наградете с нещо, което ви харесва, например здравословна закуска или разходка в парка.

Следвайки тези съвети, можете да се ориентирате в супермаркета и да купите само това, което ви е нужно.

Източник: e-broshura.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече