Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Марулите – тъпкани с нитрати, има риск от бактерии, ето защо

„Процентът на пробите с нитрати се движи през годините. Тази година е от най-високите – мисля, че бяха 12 от 16, което е повишение. Може би се дължи на модата за торене с оборска тор, за която не се изчаква компостиране“. Това заяви д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните пред Нова нюз. Това е стандартно една от причините за повишение на нитратите в зеленчуците и специалистът допълни: „Много често торенето с оборска тор внася микробиологични замърсявания в зеленчуците и точно затова те трябва да се мият много хубаво“….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Generated by Feedzy