Само две птицеферми в България произвеждат бели яйца от породата кокошки “Бял легхорн“ (Leghorn), но те работят предимно за износ. Белите се търсят у нас по-масово единствено по Великден по простата причина, че според домакините боята хваща по-добре и яйцата стават по-красиви.В Европа консумацията е 60 на 40 в полза на кафявите, а в България те дори имат още по-голям дял.Как наричат най-здравото великденско яйце в различните части на България?Да възродим традицията: Магията на ЛазаровденСъбития около 6 май -къде, какво може да видитеОт тефтера на баба: Традиционна българска рецепта за телешко месо за ВеликденВъзкресение на вкуса: 3 бабини рецепти за обяд на ГергьовденПолзите от хапването на левурда + РЕЦЕПТА за салатаБърза, лесна и бюджетна супа от коприваВълнуващи начини да забавлявате децата си по време на Великденските празници Във вкусовите им качества обаче няма никаква разлика, твърдят производители….