Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Партия БНО организира протест на 8 март от 11 часа пред парламента

Партия БНО организира протест на 8 март от 11 часа пред парламента

Партийния дом откъм БНБ.
ТОВА НЕ Е ПРОСТО ПРОТЕСТ!

Носете всякакви „подаръци“ за депутатите, а най-специалните ще ги получат Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов. В момент тези са опаковка на мръсните пари и слугинажа.

Всички действия са позволени!!!

Купищата мръсни пари, резултат от продължаващия вече 34 години грабеж, в ръцете на малък кръг хора – политиците с техните клиентски мрежи и олигархични групи, разрушават държавата и обществото и отнемат бъдещето на децата ни.

1. 🔴 Всеки отрасъл от националната икономика е монополизиран от 4-5 местни (политико-олигархични) и чужди мултинационални корпоративни групи. Фирмите в енергетиката, горивата, добива и преработката на ценни метали – злато, сребро, мед и други, генерират чисти годишни печалби от порядъка на 100, 200, 300 и 500 млн. по данни от Търговския регистър, които пари отиват в няколко олигарха и после част от тях се връщат през офшорни фирми към политиците.

2. 🔴 Всяка обществена поръчка – от доставка на кламери до строеж на магистрала – е уговорена за клиентската мрежа от фирми, близки до политиците, за да крадат милиарди от магистрали, ВиК ремонти, включително и парите за лекарствата на болните. Стойността на сключените договори по обществени поръчки за 2022 г. е в размер над 21 млрд. лв. Публично достояние е, че от всяка обществена поръчка се крадат около 30-50%, като в някои случаи този дял достига до 70%, тоест годишно близо 10 млрд. лв. потъват в джобовете на клиентелистите на партиите.

3. 🔴 Спекулата е навсякъде, защото големите икономически групи във всички пазарни сектори са влезли в картелни споразумения. Като се започне от храната, където големите търговски вериги имат господстващо положение на пазара – те определят спекулативните цени, доставчиците и качеството на стоките. Затова и печалбите на всяка от тях за 2022 г. са над 100 млн. лв. по данни от Търговския регистър. Същото е при банките, мобилните оператори, тока и водата. И там печалбите на всеки от тези оператори са 200-300 млн. лв. годишно, а на всички банки печалбата им за 2023 г. достига 3,4 млрд. лв.

4. 🔴 Всички държавни институции са напълнени на принципа „човек на човека“, а това гарантирано и доказано произвежда слугинаж на мръсни пари, на чужди интереси и на политически клиентелизъм. Това обстоятелство прави цялата държавна власт вредна за българските граждани и българската държава.

🔴Последният нагледен пример за това е Конституционният съд, който смачка референдума за лева.

За какво ще се лее кръв?!

👉 Конфискация на 50 млрд. лв. и затвор на политици и олигарси, съгласно „План относно пресичане на незаконната дейност на лица и групи от политико-олигархичните кръгове на влияние, които оказват деструктивно въздействие върху държавните органи и механизмите за гарантиране прозрачността и ефикасността на изразходваните публични средства, а оттам и върху постъпленията в бюджета, функционирането на свободния пазар и установяването на принципите на социална справедливост в страната“, съдържащ конкретни мерки, срокове и резултати.
– с вх. № 20.Р-13/18.04.2022 г. по описа на Министерски съвет;
– с вх. № ПГ-47-2194-Р-44/15.06.2022 г. по описа на 47-ото Народно събрание;
– с вх. № 94-00-853/26.04.2022 г. по описа на Администрацията на Президента.

👉 Чрез конфискацията на тези мръсни пари, които са най-силният лост за влияние на политическата и икономическата върхушка, се отнемат нейните възможности да се разпорежда с властта, публичните блага и националния интерес, което ще се изрази в следните непосредствени ефекти:
🟢 ще се преустанови вредната практика на „ръчно управление“ на министри, ръководители на държавни и изпълнителни агенции, регулаторни (КЗК, КЗП и КЕВР) и правоохранителни органи и др.;
🟢 ще се прекъсне обслужването на частни интереси, ощетяващи интересите на обществото чрез ерозия на публичните блага. Само по това направление специално назначените ръководители на различни нива ощетяват хазната с над 15 млрд. лв. годишно;
🟢 ще се ограничи външното въздействие върху икономиката, а поставените в зависимост лица (обикновено на основата на компромати срещу тях) ще бъдат изолирани от процеса на управление. Така ще бъде защитен нашият национален интерес и той вече няма да бъде поставян в услуга на чужди организации и държави;
🟢 ще се ограничат до минимум възможностите за манипулиране на електоралните нагласи чрез средствата за масова информация и контролирани „експерти“. Покупката на гласове рязко ще намалее поради липса на средства;
🟢 ще се премахне свръхголямата поляризация в доходите и притежаваното имущество в обществото, което се наблюдава днес:
– малка група свръхбогати, притежаващи имущество в размери достигащи до 4-5 милиарда. Държат всички бизнеси, при които е гарантиран и пазара, и печалбата, и чадърът от политиците и продължават да трупат купища пари. Блокираните от тях десетки милиарди пречат да се развие икономическата активност, и то такава с автентични български продукти с висока добавена стойност.
– голяма група работещи бедни с нетен доход 1 000 лв., а не са малко и случаите под тази сума – младите с жилищен кредит и поне един потребителски кредит, а възрастните, държащи на депозит по 2-3 хил. лв. за черни дни. Това материално положение заедно с липсата на перспектива да излязат от него ги обезсърчава, обезверява и озлобява, като последното се ползва от политиците за разделяне и насъскване на хората едни срещу други с единствената цел да се отвлече вниманието от преразпределянето на мръсните пари. И така вече 34 години до пълното унищожение на България.

Реализирането на предвидената в плана конфискация на активи в размер на 50 млрд. лв. и тяхното незабавно разпределяне към ощетените български граждани е първата стъпка и единственият начин да се гарантира, че започва процес на освобождаване на държавата от МАФИЯТА.

⚡ ТОВА НЕ Е ПРОСТО ПРОТЕСТ.
Намери начин да дойдеш.
Станем ли много, нищо не може да ни спре.

Срещу това наше действие ще се надигнат всевъзможни структури – медийни, партийни, държавни. Ще ни обвиняват, че „хабим енергията на хората“, че „отклоняваме вниманието“, че…
Истината е, че ги е страх от народния гняв и ще направят каквото могат, за да го потушат.

СТИГА!
Няма да позволим и този изблик да бъде прихванат и употребен! Вече им знаем схемите и сме взели мерки.

🇧🇬 ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ! 🇧🇬

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече