Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Защо преяждаме с ултрапреработени храни

Защо много хора преяждат с чипс, зърнени закуски, торти, пудинги и други ултрапреработени храни, въпреки че знаят, че тези храни може да не са здравословни? Според новите научни изследвания това може да се дължи на производствените процеси, които „предварително смилат“ суровите хранителни съставки – създават ултрапреработени храни, които заобикалят сигналите на организма за ситост.Какво означава „предварително преработена храна“? За производството на евтина и вкусна храна, която се пакетира за удобство, основните хранителни култури като царевица, пшеница и картофи се раздробяват на молекулярните им части – нишестени брашна, протеинови изолати, мазнини и масла – или това, което производителите наричат „каши“….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Generated by Feedzy