Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Цинизъм! Хората си чупят краката на леда, кметът на “Продължаваме промяната” в “Люлин” Георги Тодоров отказва да чисти сняг. Чака 20 сантиметра (ВИДЕО)

“Златен” асансьор за половин милион лева ще прави районният градоначалник

Връх в цинизма, безхаберието и липса на елементарна съпричастност към мъката на хората демонстрира новоизбраният кмет на столичния район “Люлин” Георги Тодоров от “добрите сили” по време на среща с жителите на района, видя наш репортер на място.

“Разпоредил съм на фирмите да чистят само ако има снеговалеж минимум 15-20 см. Единствено тогава има смисъл да се чисти”, нагло заяви Тодоров на гражданин, който се оплака, че “Люлин” е заприличал на ледена пързалка в сибирски концлагер заради отказа на кмета да изчисти снега и леда от улици и тротоари. 

Решението му е крайна проява на безчовечие, то показва липса на елементарна управленска и организационна култура, коментираха потресени люлинчани. По закон снегът задължително трябва да се чисти ежедневно по улици, булеварди и тротоари, без значение колко точно е наваляло. Дори покривката да е няколко милиметра, тя трябва да се изрине, а теренът да се опесъчи, категорични са експерти по местно самоуправление.

“Това с 20-те сантиментра сигурно Борис Бонев му го е казал. Момчето разбира от дължини и дебелини, и не приема по-къси атрибути. Само че тук сме се събрали да говорим за здравето и живота на хората, а не за извратения кеф на новите управляващи”, побесня баща, чието дете е с гипсиран крак заради подхлъзване и падане по зловещо заледена люлинска улица.

Градоначалникът не се трогна и от снимките с двуметрови преспи, които друг жител му представи, нито от разказ на дама, принудена да гази през градинките за да не се потроши на леда и да не стигне до “Пирогов”, както се е случило с други 300 софиянци заради тоталната безчовечност на кметовете от ПП, ДБ и “Спаси София”. 

Неспиращите изцепки на Георги Тодоров от “Продължаваме промяната” накараха хората с носталгия да си спомнят времето на бившия кмет Милко Младенов, когато “Люлин” биеше по чистота и подреденост много централни квартали.

Гневът на люлинчани ескалира при новината, че Георги Тодоров от ПП е решил да похарчи 400 хил.лв. за нов асансьор в сградата на общинската администрация. Цената, която новият кмет на “Люлин” е заложил в бъдещите си разходи, е над четири пъти по-висока от нормалната стойност на такова съоръжение. Присъстващи на срещата граждани отбелязаха, че в сайта на Агенцията по обществени поръчки може да се види, че за ремонт с аналогични параметри други общини плащат не повече от 90 хил.лв. Дори асансьор в многоетажен блок в “Люлин” е струвал 70-80 хил.лв., побесня един от присъстващите.

“Ако кметът Тодоров още веднъж покаже такъв гьонсуратлък към нашите болки и тревоги, хората ще се съберем и ще го изринем като ноемврийски сняг”, заканиха си група жители на “Люлин”.

Източник: Crimesbg.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече