Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Скандал! Последната любов на покойния Кристиан Таков – съдия Борислав Белазелков, влиза в Конституционния съд. Има ли мераци да го оглави?

Съпругата му Ксения е мастит нотариус, ДБ дължи на него съдебната реформа

“Гей лобито ще превземе последната крепост на законността е нас – Конституционният съд на Република България. Влизането на съдия Борислав Белазелков там ще отвори вратите за узаконяване на извращенията – първо политически, а после и чисто полови”. Това заяви пред нас столичен магистрат и преподавател по право, който познава в детайли не само кулоарите на властта, но и тези на Юридическия факултет към СУ. А те, както знаем, имат топла връзка както с Демократична България, така и с висшите управленски етажи.

След като разбра, че сме готови да поемем риска, публикувайки меко казано скандалните му разкрития, събеседникът ни настоя за две неща. Първо – при бъдещи съдебни претенции от страна на засегнатите в тази статия лица, да се позовем на европейската и световна практика за опазване самоличността на източника на информация. И второ – да предадем дословно думите му. Доцентът дори настоя да ги продиктува пред нашия репортер, а той трябваше да си води записки – точно като на студентската скамейка.

Разказът е кратък, но за сметка на това съдържателен, ето защо го предаваме без редакторска намеса:

“Освен като колега, в нашата гилдия познаваме съдия Белазелков като последната и може би – най-голяма любов на покойния проф. Кристиан Таков. Тази тяхна нежна дружба е запечатана в коридорите на Алма Матер, не бих казал, че е била тайна за посветените в нея, но тя придоби своите партийни измерения, легитимирани от “Да България”. Защото автор на тази вече станала прословута съдебна реформа е именно съдия Белазелков. Сега колегата получава своята заслужена отплата с номинацията си за КС. Но това е само началото. Борислав вярва, че той ще оглави Конституционния съд.”

Припомняме, че не друг, а точно Парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) издигна официално миналата сряда бившия върховен съдия Борислав Белазелков за член на КС. Конституционният съд работи в непълен състав от ноември 2021 г., когато изтече мандатът на представителите на парламентарната квота там.

Издигнатият от ПП-ДБ Борислав Белазелков е специалист по търговско и гражданско право, преподавател и бивш съдия от Върховния касационен съд, където беше пенсиониран с почести през май 2021 г. По думите му, “за този пост е важно какви позиции е изказвал кандидатът по важни обществени въпроси, какви убеждения е защитавал в кариерата си“, заяви той цитиран от “Свободна Европа”.

Онова, което предвидливо е спестил да каже, са намеренията на един следващ етап той да оглави Конституционния съд, вкарвайки ПП-ДБ през задния вход на върха на този най-висш за правовия ред и конституционализма орган.

В опит за потвърждение на пикантните твърдения за нестандартните влечения на бъдещия конституционен съдия, се допитахме до някои от откритите радетели на еднополовата любов, които повдигнаха още повече завесата на хомосексуалните преплетки в юридическото лоби. По думите им, приживе за сърцето на проф. Кристиан Таков, който прочие е близък родственик на комуниста Пеко Таков, са воювали съдия Белазелков и друг висш съдия, сочен за една от иконите на демократичната общност. Последният дори щурмува (безуспешно) сградата на “Дондуков” 2. Макар политически единомишленици и съратници за съдебна реформа, душите им били раздирани от болна ревност към преждевременно заминалия си от този свят техен колега. За разлика от Таков, който приживе се освободи от оковите на брака за да се отдаде на същноста си, Борислав Белазелков и съперникът му са женени и това ги възпрепятствало да демонстрират до край влечението си.

Тук е мястото да споменем, че бъдещият конституционен съдия Белазелков, е съпруг на авторитетният столичен нотариус Ксения Белазелкова. По любопитно стечение на обстоятелствата, или може би в следствие на разбирането й към нежното хоби на благоверния си, тя става лектор на курс за обучение на нотариуси, заедно с … Кристиан Таков. Ето какво откриваме в архивите на в. “Труд” от онова време: “… Месец преди писмения изпит за вакантните 111 места за нотариуси, председателят на Съюза на съдиите в България и съдия във Върховния касационен съд Борислав Белазелков, съпругата му нотариус Ксения Белазелкова, както и членът на Правния съвет при президента доц. Кристиан Таков бяха лектори на двудневен семинар, организиран от Центъра за европейско обучение. Организаторите отказаха да уточнят броя на участниците, заплатили таксата от 360 лв. за участие в семинара, посветен на предстоящия писмен и устен изпит за заемане на вакантни места за нотариуси със съдебни райони, определени със заповед ЛС-И-1196/10.11.2014 г. на министъра на правосъдието.

Преди два месеца съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев (бел.ред.: който също е спряган за част от юридическото хомо лоби около ДБ) сигнализира прокуратурата, че името му се замесва от неизвестни лица във Варна в схема за „уреждане“ на изпита за нотариуси. По думите на Кънев „успешното“ явяване на конкурса струвало над 200 000 лв…”

От почит към паметта на покойния проф. Таков сме длъжни да споменем, че той открито бе публично обвинен в интимни симпатии към собствения си пол от неговия колега в “Юридическия факултет” на СУ – преподавателят Чавдар Стоянов и приживе не намери за нужно да опровергае твърденията.

За съдия Белазелков, който нарочно страни от прожекторите, не сме срещали директни твърдения в този смисъл, но двама от седемте високопоставени юристи, които попитахме дали са чували подобни сплетни отвърнаха, че “във всяка клюка гарантирано се съдържа частица истина”, а LGBT-общността у нас е всичко друго, но не и твърде дискретна по отношение на хомосексуалните си събратя.

Източник: crimesbg.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече