Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Как да откажете най-учтиво, когато имате предложение за работа

Когато сте на интервю за работа и компанията ви направи предложение, от вас ще зависи дали ще го приемете или не. Ако е така, ангажиментът е много относителен, тъй като можете да решите да го отхвърлите или да го приемете. За това е най-добре да не затваряте врати за бъдещето.

Страхът от отказ от работа след провеждане на съответното интервю се споделя от много хора. За да премахнете този страх, важно е да знаете как да кажете „Не” на работа с учтивост и елегантност.

Най-добрият начин да откажете предложение за нова работа е да го направите лично. Затова поискайте среща с човека, който ви е интервюирал. Ако това не е възможно, изберете телефонно обаждане и в крайна сметка по имейл.

Трябва да сте много наясно какви думи да използвате, за да откажете работа. В този смисъл заложете на искреността и бъдете максимално лаконични. Не заобикаляйте, можете да бъдете учтиви и директни едновременно. Възползвайте се от възможността да благодарите за отделеното време, и предоставената възможност.

Кажете сбогом , като благодарите за инвестираното време и пожелаете успех на компанията. Опитайте се да ги помолите да запазят автобиографията ви за бъдещи предложения в случай на възможна промяна в текущата ви ситуация, която ви позволява да я приемете.

 Как да отхвърлите вече прието предложение за работа

Отхвърлянето на работа дори и след приемане на предложението, е възможно, без имиджът ви да бъде засегнат от компанията. Има различни начини да го постигнете.

Кажете на компанията, че сте доволни от настоящата си позиция. Това е начин да изразите своята работна ангажираност и да демонстрирате професионализма си, така че ще бъдете добре оценени и вероятно ще запазят CV-то ви за в бъдеще.

Търсите стабилност в работата и сте я постигнали с настоящата си работа, подписвайки постоянен договор. Или пък може би не сте убедени от предлаганата заплата. Ако това е единствената причина да отхвърлите предложението, кажете го учтиво и ясно. И двете неща не се изключват взаимно. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече