Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Разруха! Граждани на крак: Новата кметица на “Красно село” Цвета Николаева е по-зле и от старата. Колко пари прибра адвокатката от “Коледния базар”?

Маститата градоначалничка окичи квартала с гащи и ръкавици. Спира ли проекти за стадиони и детски градини?

Избраната със скандално ниска избирателна активност кметица на “Красно село” Цвета Николаева е на път да възроди мрачните времена от управлението на предшественичката си Русина Станиславова, оплакаха се наши читатели. Жителите на района тъкмо си бяха поели глътка въздух при “служебния кмет” арх. Румен Русев и сега отново ги заплашва безвремие, разруха и оскъдица, защото г-жа Николаева се е заканила да замрази плановете за реконструкция на стадиони, спортни площадки и нови детски градини.

Насред потъналия в кал, съборени дървета и скъсани жици район, адвокат Николаева е издигнала абсурден битак, наречен за благозвучие “Коледен базар”. Там насред Рождественския пост цвърчат смрадливи кебапчета и се носи воня на карантия. Освен, че курдисаните на най-неподходящи места будки и кебапчийници харчат общински ток бадева, злите езици говорят, че кметицата, в тандем с мазни корупционери от “Пазари-юг” са смъквали по три кожи за сергия и така истинските производители са лишени от достъп заради безбожен наем. На тяхно място цъфнали дежурните прекупвачи, които пълнят гушите на всяка власт. За срам на управата в “Красно село”, от щанд е била лишена трудова кооперация на инвалиди и хора в неравностойно положение, които са се надявали да продадат ръчно изработените от тях детски дрешки за да вържат двата края в дългата и студена зима. За сметка на това служители на общината под сурдинка разказват, че Николаева изписвала хонорари от по 5 бона на калпак на “рекламни лица” от калибъра на Камелия Воче да се завъртят ухилени покрай провесените гащи и ръкавици, и да се снимат за платени с парите на хората статии в продажни медии.

Безбожната вакханалия се вихри на фона на потъналия в мръсотия район. Родители не спират да се оплакват, че 20 дни след смешния еднодневен снеговалеж няма кой да премести падналите в детските градини дървета. Малчуганите и техните майки са принудени да ги прескачат, а възрастни хора не смогват да отидат до супермаркета.

За безобразието сигнализираха потребители във фейсбук: “Бих искал да помоля за съдействие относно паднали големи клони в двора на 67 ДГ Чучулига, намираща се на бул. Братя Бъкстон 16. Клоните стоят там почти 2 седмици затрупали детските площадки, поради което децата не се извеждат да играят на тях и стоят „затворени“ в сградата. Доколкото разбрах има подаден сигнал от ръководството на градината към общината, но до момента няма реакция от тяхна страна. Благодаря предварително за съдействието”, пиши гневен баща.

Негови събратя по съдба пък го съветват да се радва, че за детето му все пак има място в детската градина, защото на хиляди други може да им се размине заради слуховете, че номинираната от Борис Бонев кметица се готви да спре строежа на нови детски градини.

Припомняме, че в периода април-октомври стартира подготовката на десетки обществени поръчки за изграждане на ясли и градини върху общински терени. Откакто любителката на неуместни за едрата й снага къси рокли и поли встъпи в длъжност, част от тях са стопирани по неизвестни причини. Младите семейства в района са обезпокоени, че проектите за детски заведения на ул. ,,Ген. Стефан Тошев“ в жк ,,Борово“ и на ул. “Леринска чука” ще отидат в небитието. Поне такива слухове се носели в новата управа на района, а по стара традиция в София всеки слух накрая излиза истина, споделят източниците ни.

Какви още безобразия е замислила Цвета Николаева и по каква схема са раздавани павилионите на коледния базар, очаквайте в следващ репортаж по темата.

Източник: crimesbg.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече