Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Вечния кандидат за кмет на Пловдив, Славчо Атанасов на обществен скенер

Вечния кандидат за кмет на Пловдив, Славчо Атанасов на обществен скенер

Толкова ли сме зле с кандидатурите, че опряхме до човек със спорна репутация

Социолози и политически анализатори все по-често спрягат бившия кмет на Пловдив – Славчо Атанасов, който отново участва в надпреварата за градоначалник, като евентуален опонент на кандидата на ГЕРБ Костадин Димитров и че има голяма вероятност именно те двамата да отидат на балотаж.

Престарели политически шамани смятат фигурата на Славчо Атанасов, тъй като само той можел според тях да привлече патриотичния вот, само той не бил част от „сглобката“.

Явно дори лидерката на БСП Корнелия Нинова също е повярвала в тази възможност, тъй като лично е предложила „логистика“ и убеждавала хората си в Пловдив да му оказват подкрепа, споделят източници от „Позитано“ 20.

Че Славчо Атанасов има нужда от подкрепа – има. Пловдивчани рядко го виждат „непочерпен“ дори преди обяд и определено трябва да го подкрепят, за да може да свърши елементарни ангажименти в кметската надпревара.

Нека припомним кой е Славчо Атанасов

През 2007 година Славчо Атанасов беше кандидат за кмет на Пловдив, издигнат от ВМРО и подкрепен от ГЕРБ и ДСБ в града. По време на кампанията му тогава се разрасна голям скандал, в който го обвиниха, че е в качеството си на психолог в училище „Найден Геров“ преди години е изнасилил 12 годишно момиче от ромски произход. Кампанията беше такава, че вкара в обяснителен режим Славчо Атанасов. Въпреки това, той печели местните избори през 2007 г. още на първия тур с близо 53% подкрепа.

Цял мандат почти той трябваше да се обяснява за случая с ромчето и за отношението си към жителите на „Столипиново“. Логично на следващите местни избори, ГЕРБ се отказаха от него и издигнаха Иван Тотев, който спечели на балотажа.

Но Славчо Атанасов не се отказа от политиката. Тогава „войводите“ от „Обединени патриоти“ го правят депутат. Сега отново коалиция от патриотични партии, които отдавна са извън парламента, отново са издигнали Атанасов за кмет. Той пък, от своя страна, говори по предизборни трибуни, че бил против политическия рекет. Явно сам забравил, че е минал през подкрепата на всички партии на хоризонта: през 2007 – на ВМРО, ГЕРБ и ДПС, сега на патриоти, земеделци и Нинова. Е, ред на следващите избори да мине и през ПП-ДБ. Разбира се, ако още съществуват.

Сега пък е подкрепен от ГЕРБ и от ложата на Гергов.  През 2007 е преведе 5 милиона общински пари без решение на общинския съвет. Като тези пари бяха за хората, които в момента му връщат услугата и го издига коалиция, която е финансирана от Георги Колев и Атанас Търев, които държат сметосъбирането в Пловдив и завода за преработка в Шишманци. Баща му Стоичо е бивш офицер от държавна сигурност. Има и сериозни съмнения относно психичното му здраве.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече