Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Сирене без крави и омлети без кокошки – това ли е храната на бъдещето

Специалисти търсят начини как с прецизна ферментация да получат млечните или яйчени протеини, без да използват животни, и да възпроизведат текстурата, вкуса и хранителните качества на сирена и омлети без въглеродния отпечатък на животновъдството, съобщи АФП.В лабраториите Standing Ovation (Стендинг овейшън) концепцията започва, като гени на крава за производство на казеин – основния протеин в млякото, се вкарват в микроорганизми (от дрожи, гъбички, бактерии)….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Generated by Feedzy