Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Независимият кандидат-кмет Атанас Минев: „Лозенец“ заслужава добро управление, взимам заместник от кв. „Витоша“

„Обещавам добро управление на район „Лозенец“. Тук съм роден, тук съм израснал, тук живее семейството ми. Познавам проблемите на кварталите и знам, че мога да намеря най-добрите решения“.

Това обяви пред БНТ независимият кандидат-кмет за централния район „Лозенец“ Атанас Минев. 35-годишният претендент е единственият с подкрепа от целия политически спектър.

„Нека звучи като клише, но за мен най-важни са хората от квартала, точно тяхната подкрепа ми дава сили и стимул да се включа в изборната надпревара.

За щастие, обаче, имам и политически гръб – разнородни партии и граждански сдружения също декларираха подкрепа – като започнем с лявата коалиция, която издигна Ваня Григорова, преминем през партиите „Има такъв народ“ с техния кандидат-кмет на София Ивайло Вълчев и Карлос Контрера от ВМРО, та стигнем до синята „Българска евродесница“, подчерта Минев.

Пред Българската национална телевизия Атанас Минев маркира най-тежките проблеми, на които да се търси решение в спешен порядък – мръсотията, разбитата инфраструктура, ръстът на престъпността и ужасът с паркирането.

Попитан как възнамерява да намери пари за тези задачи Минев обясни, че за една част от тях може да се кандидатства за европейско финансиране, други може да се решат с публично-частно партньорство – форма на сътрудничество, популярна по цял свят, не и в България.

„Третият вариант за осигуряване на финансиране е превърналата се в дъвка децентрализация. Район „Лозенец“ е донор на Столична община, ние плащаме едни от най-високите местни данъци и такси. Време е да се помисли да по-честно разпределение на обществения ресурс, така че лозенчани да разполагат със справедлив дял от бюджета“, настоя независимият кандидат-кмет.

От участието му в национален ефир стана ясно, че има готов план за всеки от четирите квартала в района – „Витоша“, „Лозенец“, „Кръстова вада“ и „Витоша-ТЕЦ Симеоново“.

За едноименния квартал като приоритет очерта ремонта на бул. „Джеймс Баучер“, пряка работа с Четвърто РПУ заради 100% скок на грабежите, което е рекорд за София, поставяне на видеонаблюдение в критичните точки на района и редовното сметопочистване и измиване на улиците.

В район „Витоша“ като най-належащи се очертават липсата на детска градина и училище, както и проблемът с отчуждаването на частни терени за изграждане на общинска инфраструктура. По лично негова инициатива ще започне изграждането на православен храм.

За да е сигурен, че жителите на постоянно разрастващия се „Витоша“ ще получат адекватна грижа от районното кметство, Атанас Минев се закани да си вземе заместник, който да е в час с нуждите на квартала.

Напук на аристократизма на централния софийски район съкварталците от „Кръстова вада“ се нуждаят от елементарни неща като водопровод и канализация. „В 21 век тук липсват улици, тротоари, улично осветление“, ядосва се Атанас Минев.

Спорен неговия план в „Хладилника“ трябва да се облагороди парк „Кошарите“, в който вечер е страшно да се разходиш, понеже лисват елементарни неща като осветление, цялостно обновяване на улици и тротоари в квартала, в който в близките години се очаква да се появят около 14 000 нови жители.

Общовалидните проблеми на район „Лозенец“ са презастрояването, ужасът с паркирането, мръсотията, престъпността, въобще сниженото качество на живот. „А това е мястото, в което са живели и творили личности като Стефан Данаилов, Елин Пелин, Димитър Димов, Панчо Владигеров и много други.

За да се върне „Лозенец“ на културната карта възнамерявам да инициирам фестивал, който да напомни на София и на цяла България какво означава да си лозенчанин“, отсече Атанас Минев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече