Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Тодор Попов с чупки в кръста заради заплахи от присъди, Пазарджик не го иска 

Кметът на Пазарджик Тодор Попов стана за присмех със своето сервилно поведение и чупки в кръста пред управляващите. Мнозина си спомнят какви комични плонжове правеше той пред Бойко Борисов при всяко посещение на лидера на ГЕРБ в Пазарджик.

Бившият премиер обаче не е вчерашен и има изграден инстинкт и сетивност при общуването и лесно разпознава лицемерието, втъкано в поведението на пещереца с мания за власт.

Точно Борисов трудно може да бъде подлъган от клоунското поведение на който и да е провинциален кмет и е наясно какво се крие зад него, а то е следното: Тодор Попов отчаяно има нужда от ГЕРБ!

Градоначалникът с напудрен нос, нарочен за „бит пе**раст“ заради шарените парцалки, с които шокира пазарджиклии, е наясно с ерозиралия си обществен авторитет, с разкритията, които излизат и тепърва ще излизат за него и за това, че личните му разходи в пъти надвишават официалните му приходи. Наясно е и с това, че пазарджиклии искат неговата смяна.

57% от жителите на общината категорично искат нов кмет.

Това стана известно от представителното проучване, което самият Попов плати с общински пари на престижна социологическа агенция. На практика столът му се крепи основно на натиска на селските кметове и именно от селата идват гласовете за него.

И това обаче няма да е за дълго. Хората от селата също осъзнаха, че той не направи много за тях през последните 8 години въпреки гръмките обещания. На практика, ако в община Пазарджик действаха демократични правила за избори, Попов отдавна нямаше да е кмет.

Точно по тази причина сега той ще се опита да прилъже Бойко Борисов, за да пробва да спечели с помощта на ГЕРБ изборите за кмет.

Вероятно е на път да ги убеди, защото до момента ГЕРБ не са издигнали свои кандидати за кметове нито в Пазарджик, нито в някое от селата.

Попов ще обяснява пред Борисов колко добър кмет е, как той е правилният човек, а неговите селски кметове ще се врекат във вярност към ГЕРБ, ще разказва сърцераздирателни истории колко го обичат хората и колко е нужен на партията с една единствена цел – да изтъргува собствената си кожа.

Раздялата с властта ще е много болезнена както за самия Тодор Попов, така и за всичките му протежета, роднини, възлюбени, стотици други знайни и незнайни връзкари, които са се впили като кърлежи в Общината и смучат пари по всякакви схеми.

За всички тях неговото падане ще е катастрофа. За него обаче ще е много повече.

Не само защото ще отреже достъпа му до финансови потоци, а и защото ще го доведе до челна среща с правосъдието.

На Тодор Попов отчаяно му трябва партия като ГЕРБ или ДПС, за да плаши хората колко е близък на Бойко Борисов и Делян Пеевски, което е чиста проба лъжа, естествено, за да печели дивиденти за тяхна сметка.

Едва ли Бойко Борисов ще се остави да бъде воден за носа от дребен провинциален клоун, който просто има нужда от чадър срещу правосъдието и утре бързо ще забрави за старите си приятели и ще се закълне във вярност на нови, ако те са силните на деня.

Нещо повече, и ръководството на ГЕРБ, и пиарите на партията осъзнават огромния репутационен риск, който ще им донесе заиграването с Попов.

За какво им е тогава Тодор Попов и осъзнават ли, че чрез него те ще подкопаят доверието в самите себе си и в собствения си авторитет като европейска политическа партия, която уж не толерира корупцията и лошото управление.

От една страна не е етично и не е проява на политическа предвидимост местните лидери и кандидат кметове на ГЕРБ в Пазарджик първо да громят на думи Тодор Попов и неговото лошо управление, а после удобно и угоднически да се превърнат в част от това управление.

От друга страна не е тайна, че целувката на Попов не носи нищо добро.

Тя все повече започва да напомня на една друга целувка, описана в Библията, след която пътят води към кръста и Голгота….

Остава само някой да подхвърли на Тошко торбата с 30-те сребърника.

Не се притеснявайте, той с радост и без угризения ще ги вземе и след това ще потърси новия си политически покровител, без да му пука за предишния.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече