Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Адв. Нина Ламбова – Гласуващи VS Безгласни

ГЛАСУВАЩИ VS БЕЗГЛАСНИ

В последната година особено гръмогласни станаха едни пропагандатори – някои са известни инфлуенсъри, а други само си въобразяват, че разбират от избори, защото са прочели хаотично това-онова и им е прозвучало добре.

Аз като човек, който е организирал избори, но не като тези от пропагандата или като партийните активисти, а като секретар на централен столичен район ще ви открехна малко вратата на кухнята, където се правят „заготовките за изборите“, а вие след това ако искате продължавайте да се вълнувате от инфлу-пропагандата на фейсбук-героите, които ви агитират да не гласувате.

Точно те, обаче, ако ги запитате – да ви обяснят „Защо смятат така? От къде черпят информация? Организирали ли са избори? Наблюдатели или застъпници били ли са? Поне….кодекса….изборния чели лиса го?“ – ще млъкнат или ще цитират други умници, клишета, инертни логики……, но да видим голата истина.

Клишетата като КОНТРОЛИРАН ВОТ, ТВЪРДИ ЯДРА, ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ съществуват, разбира се и ето малко математика:

ЗА ПОСЛЕДНОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ГЛАСОВЕТЕ СА , КАКТО СЛЕДВА (от страницата на ЦИК):

„8.1. Брой на действителни гласове, подадени за кандидатските листи на партии, коалиции и инициативни комитети: 2 622 796.

8.2. Брой на действителните гласове с отбелязан вот в квадратчето „Не подкрепям никого“: 35 745.

Брой гласоподавтели: 6 602 990.“

До тук всичко на всеки е ясно, нали?

Да видим, обаче как се контролира вота и дали въобще е обект на престъпления (тук-таме някой набеден купувач на гласове) или отдавна контролирането е законно?!

Да видим и накрая „кой кого….“ и как да се объркат сметките.

Числата по-надолу са получени от официални страници на Национален статистически институт, ЦИК, Министерство на земеделието МВР, PROFIT.BG и др. (линковете ще поставя под статията). След като обходите страниците и проследите данните, ще можете да ги сметнете и сами. Не претендирам за точни изчисления „до знак след десетичната запетая“, но колкото и неточни да са изчисленията са опасно близки до реалното число.

1. Гласуване на твърдите ядра на издръжка от държавния бюджет 613 913 (заети в държавна и общинска администрация, съдии и съдебен персонал (без заети в следствие и прокуратура), сруктури, свързани с изпълнителната власт на субсидии или държавна и общинска издръжка – почивни бази, читалища (назначени с трудов договор и настоятелства), музеи, лесничейства, червен кръст, хижи, структури по чл.60 от Закона за администрацията, учители и училищен персонал, БАН , лекар и лекарски персонал( държавни и общински), преподаватели в университети, военни, служители на МВР, заети а граждански договори, заети в общински и държавни фирми (общо 100 важни предприятия със значителен персонал), БНТ, БНР и др.

2. Гласуващи членове на изборни комисии – 211 комисии, от които 159 са с по 9 души ( 1431), а 49 са с по 7 души (343) – общо – 1800

3. Малки партии – под чертата – изчислени според данните на ЦИК за последните избори- 207 000

4. Ангажирани на работа в частния сектор във фирми с обществени поръчки, грантаджийски НПО и фирми и по програми на министверствата, не по-малко от 100 000

5. Земеделски производители (на субсидия) в това число съпруг на земеделския производител и работна ръка – 294 306 по данни на МЗемеделието за 2022 г.

Общо по т.1 до т.5 броят на контролираното гласуващо ядро е 1 2017 019 минимум.

А сега да добавим към всеки от посочения контролиран глас + 1 глас на: съпруг, съжител –член на домакинство, лоялен към гласуващия контролиран глас и получаваме 2 434 038 законно контролирани гласове от всички гласували на изборите 2 622 796.

Разликата между тях е към 200 000, които са в периферията на гласуващия – близък, роднина и т.н.

При тази предвидима контролирана ситуация не е необходимо социологическите агенции да ни изчисляват кои ще са следващите партии в парламента и кои ще са „под чертата“.

На потомствените партии дори не им е необходимо да купуват гласове. По изгодно им е да инвестират в следното:

1.Членове на комисии за производство на невалидни бюлетини. Вече, дори, имало лакове за нокти, които по цял ден не засъхвали и цапали бюлетините, тц-тц-тц, язък за гласовете…..

2. Допълване на някой друг глас тайничко и дописване на протоколите – в малките населени места, нещо като- „ти на мене, аз на тебе“, между комисиите.

3. Платени инфлуенсъри, настройващи гласоподавателите, че не бива да гласуват.

4. Малко подпомагане на социално-слаби групи около 16.00 ч. за баланс на вота, в това число грантаджийските НПО, заети по програмите на държавата, както и натиск над партиите , които са „на границата на чертата“, за да пропаднат.

Най-големият страх на партиите , които веднъж вече са се добрали до парламента е да не излязат „безконтролно гласуващите„ 3 – 4 000 000, защото на тях не са им осигурили нищо повече от сметки и данъци, и да им объркат сметките. Затова цялата им пропаганда е насочена натам – към това да ги задържат в къщи, в гората за гъби и т.н.

Въобще тук сметките са точни, ако се предотвратят изненадите от „класическия негласоподавател“, който може да им развали „рахата“.

И хората, естествено привързани към разни инфлуенсъри, призоваващи да не се гласува, защото видите ли „овластявате политиците“ , изпълняват наивно призивите. Всъщност тези инфлуенсъри са глашатаите на политиците, на чуждите интереси, настанили се в слабата и безправна държавица на гъбарите, защото няма как самите политици да излезнат и да обявят „голата истина“, че са си самодостатъчни и нямат нужда от повече натрапници – гласуващи за „външни“ на клановете с котилата им.

Те се обединяват, за да влезнат, не за да управляват. Дори не им трябва да управляват, защото тогава ще носят отговорност. „Те бюрократите – нашите хора или нашистите си знаят работата.“Някъде – към „златната среда“ в парламента им е най добре, защото вземат същата заплата, но за безотговорна позиция. Достатъчно близо до властта и достатъчно далече от отговорността. После винаги иам как да съберат тайфата на протест.

Още една важна подробност- хората, които не гласуват, мислейки си, че ще дадат властта в ръцете на политиците и затова решават, че няма да го направят, а ще я държат в манипулираното си съзнание – негласувайки я дават на „домакин-администраторите“ – това са всички онези – изброени по-горе контролирани и лоялни стожери на потомствената власт, които здраво стискат държавните бюра, държавните коли, телефони, представително облекло, жилища на аванта, допълнително материално стимулиране на всеки три месеца, обществени поръчки, програми и др. и очакват негласуващите „полезни идиоти“ да им „кацнат“ отново в администрацията – „на гишето“, за да им попълват до безкрайност заявления, молби, формуляри , бланки – всякакви номерирани образци.

Така, че истинските владетели на изборите – „старите изборджии“ са бюрократите – винаги са на своя пост, поддържащи господарите си в парламента, за да продадат лоялността си на точните хора – за правото да си останат домакин-администратори до пенсия и тогава сълзливо изпратени от колегите да се разделят с „бащинията си“ в държавния или общински комплекс от придобивки и владения, издържани с нашите пари – на негласуващите също, които макар и негласували ще изпълняват законите, приети от гласуващите.

Затова в битката на ГЛАСУВАЩИТЕ КОНТРОЛИРАНИ 2 434 00 + 85 000 (НЕГЛАСУВАЩИ ЗА НИКОГО) VS БЕЗГЛАСНИТЕ ПОЛЕЗНИ (ИДИОТИ СПОРЕД ВЛАСТТА) 3-4 000 000 ПОБЕДИТЕЛИТЕ СА МАЛЦИНСТВОТО ГЛАСУВАЛИ.

Значи, все пак, накрая излиза, че „доматите ги ядем с колците“.

И първите и вторите са контролирани, но вторите са от прецаканите, защото пак ще плащат на системата и пак ще изпълняват законите и решенията й взети от гласувалите.

Представяте ли си ако тези 3-4 милиона излезнат да гласуват, как могат да объркат сметките и да развалят седянката в парламента?

Накои ще си го представят и ще се осмелят да се противопоставят на досегашните. Други ще си запазят мнението, а някои ще гласуват – „ама някой друг път“.

Е тогава, като дойде време за маски, карантини, ваксини, глоби, зелени сертификати, цифрови пари, дигитални профили, чипове и биометрични данни в личните карти, химически следи в небето, отрови в почвата и водата, кюфтета от скакалци – идете пак за гъби, защото в парламента ще са само тези, които избраха домакин-администраторите, не търсете смели хора от граждански организации, защото те може да са вече изчерпани от многото битки.

Бъдете мъдри приятели!

адв. Нина Ламбова, кандидат за 25 МИР София и Пловдив с No 7

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече