Канцерогенни химични съединения, наречени нитрозамини, са открити в редица ежедневни храни и могат да представляват риск за здравето на потребителите, предупреди Европейската агенция за безопасност на храните (EFSA), съобщава БГНЕС.Според ново проучване, проведено от агенцията на Европейския съюз, 10-те нитрозамина, които не се добавят умишлено в храните, но могат да се образуват по време на приготвянето и обработката им, са канцерогенни и генотоксични, което означава, че могат да увредят ДНК, предаде АФП….
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: pero.bg/2023/03/28/аларма-от-ес-откриха-още-всекидневни-х/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Info here to that Topic: pero.bg/2023/03/28/аларма-от-ес-откриха-още-всекидневни-х/ […]