От днес е в сила нов закон на ЕС. Официално домашните щурци могат да се използват в храната – замразени, сушени или на прах. От четвъртък това ще се отнася и за ларвите на брашнен бръмбар. „Понастоящем има още осем заявления за разрешаване на насекоми като храна“, казват от Европейската комисия.„Те са идеалният отговор за много проблеми в хранително-вкусовата промишленост. Насекомите са лесни за отглеждане, имат високо съдържание на хранителни вещества (подобно на пилешко, говеждо, риба или свинско), а освен това са вкусово неутрални….
… [Trackback]
[…] Info on that Topic: pero.bg/2023/01/24/честито-европейци-вече-можем-да-ядем-щ/ […]
… [Trackback]
[…] Information to that Topic: pero.bg/2023/01/24/честито-европейци-вече-можем-да-ядем-щ/ […]