Скорошно проучване показва, че ако банановите кори се бланшират, изсушат и смелят на брашно, те могат да се превърнат в печени изделия, които са също толкова вкусни, ако не и по-добри от продуктите на пшенична основа. Дори ще получите щедра порция минерали и хранителни вещества, борещи се с рака, съобщава „Сайънс алерт“. Обогатени с бананови кори, например, захарните бисквити, направени в проучването, съдържат много повече фибри, магнезий, калий и антиоксидантни съединения, пише БГНЕС….
… [Trackback]
[…] Read More on to that Topic: pero.bg/2022/12/23/проучване-банановата-кора-е-по-полезн/ […]
… [Trackback]
[…] Here you will find 94005 more Info to that Topic: pero.bg/2022/12/23/проучване-банановата-кора-е-по-полезн/ […]