Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Проучване: Банановата кора е по-полезна от самия банан

Скорошно проучване показва, че ако банановите кори се бланшират, изсушат и смелят на брашно, те могат да се превърнат в печени изделия, които са също толкова вкусни, ако не и по-добри от продуктите на пшенична основа. Дори ще получите щедра порция минерали и хранителни вещества, борещи се с рака, съобщава „Сайънс алерт“. Обогатени с бананови кори, например, захарните бисквити, направени в проучването, съдържат много повече фибри, магнезий, калий и антиоксидантни съединения, пише БГНЕС….

2 Коментара
  1. … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: pero.bg/2022/12/23/проучване-банановата-кора-е-по-полезн/ […]

  2. ธุรกิจงานศพ

    … [Trackback]

    […] Here you will find 94005 more Info to that Topic: pero.bg/2022/12/23/проучване-банановата-кора-е-по-полезн/ […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Generated by Feedzy