Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Зетят на Нора Ананиева, Румен Георгиев, пребива длъжник в центъра на София. Отряд „Кобра“ го арестува

Бившият застрахователен бос развива лихварска дейност заедно с брат си Андрей. Благо Джизъса се жалва, че са му откраднали къщата

Зетят на вече покойната Нора Ананиева, Румен Георгиев е бил арестуван в зрелищна акция на отряд „Кобра“, съобщават наши източници от МВР. Задържането става на пъпа на столичната „Витошка“ по обвинение в опит за убийство, побой, незаконно задържане и цяла камара членове на НПК.

Качулките обграждат офиса на финансовата му къща за бързи кредити „Логос ТМ“ и извеждат двамата братя с белезници пред погледа на смаяните минувачи.
Причина за нахлуването на отряд „Кобра“ на бул. „Витоша“ 94 е, че Румен Георгиев нанася чудовищен побой на лицето Р.А.Е., който е негов длъжник, посред бял в ден. Жертвата е била привикана в офиса на лихваря, и там заедно с няколко дебеловрати мутри от бригадата на Георгиев бива буквално премазан. Р. А. Е. успява да се отскубне и избяга като сигнализира в полицията за зверското си малтретиране.

Месеци наред братята Румен и Андрей Георгиеви, с прийоми заимствани от 90-те години на миналия век, чрез заплахи за отвличане и убийство са принуждавали длъжника да им прехвърли изцяло печелившия си бизнес. Срещу тях има постъпили множество други сигнали за незаконно раздаване на бързи кредити, лихварство, измами, изнудване и т.н.

Въпреки тежките обвинения, по настоящем Георгиев е освободен, упражнява безпрепятствено лихварската си дейност, а разследването срещу него и брат му буксува, издават от столичната ул. „6-ти септември“. Според източниците ни най-вероятната причина за това са дебелите му връзки по върховете на властта, наследени от номенклатурните времена, когато баща му и бившата му тъща колят и бесят в държавата.

Румен Георгиев става печално известен с демонстративното си прогонване от водеща застрахователна компания заради крупни финансови злоупотреби, присвоявания и откровени кражби в особено големи размери. Злите езици допълват, че само номенклатурното му потекло и тлъсти банкови сметки го спасяват от наказателно преследване по онова време. За сметка на това репутацията му е тежко накърнена, а вратите на банки и застрахователни дружества навеки са затворени за него.

Според отлично осведомени източници на в. „Галерия“, той извършва измамите с помощта на цяла армия метреси и държанки, които вършат мръсната работа. Една от любовниците му е млада и никому неизвестна застрахователка от същата компания. Той й прави отделна агенция за застраховки, под егидата на дружеството-майка, което все още управлява. Така двамата започнали да крадат клиенти и да източват компанията.
Далаверата на финансиста е тънко изработена, допълват източниците на вестника. Сестрата на метресата на Румен Георгиев също била брокер в застрахователната компания. Тя енергично започнала да прехвърля корпоративни клиенти към новата агенция и буквално ги заплашвала, че ще им създаде спънки в бъдеще.

В същото време Румен Георгиев е обвързан с няколко автосервиза, които е до днес му се отчитат с щедри комисионни. През лятото на 2011 г. той, заедно с негов родственик са били засечени да отклоняват средства от застрахователното дружество. Последвали санкции и позорно уволнение, но явно те не са уплашили зетя на Нора Ананиева, който с откраднатите пари стартира лихварски бизнес и отваря финансовата къща „Логос ТМ“.
Сред по-известните му клиенти е футболната звезда Благой Георгиев, познат като Благо Джизъса. Покрай множеството си разводи ритнитопковецът закъсва за пари и залага луксозната си вила в Бояна. Въпреки, че си плаща вноските сравнително изрядно, мутрите на Румен Георгиев го принуждават да им я прехвърли и буквално изхвърлят Джизъса на улицата, припомнят паметливите му съотборници.

Освен длъжници, Румен Георгиев имал навика да пребива и жените, които го обслужват сексуално, редят столични клюкари. Една от нежните му жертви се казвала Надя, но била по-известна в светските среди като Нанси. Влюбеният финансист специално за нея свил тайно любовно гнездо в луксозния комплекс “Макси” край Симеоново. Романтиката обаче свършила неочаквано – Нанси отрязала благодетеля си, защото той отказвал да официализира връзката им.
След като била принудена да напусне скъпарския дом тя била пребита и обезобразена до неузнаваемост от „неизвестни нападатели“, за което подала оплакване в полицията. В сигнала подробно е описано как е била душена, тялото й – рязано с нож и ритана в корема и слабините. Георгиев имал опасения, че може да е бременна и настоявал мутрите да предизвикат аборт чрез чудовищния побой.

Милионерът-лихвар не страдал дълго и завъртял нова афера – този път не само с любовен, а и с бизнес привкус.

Първата съпруга на Румен Георгиев е дъщерята на червената активистка Нора Ананиева. Вторият брак му брак пък е с Мис България 2000 Маги Вълчанова, която скоропостижно избягала от бруталния насилник.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече