Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Симон Милков и професията защитен политически провокатор

Симон Милков обича да се представя за влогър или независим журналист, но истината е че работи като професионален политически провокатор. Предизвиква шум, скандали и напрежение, а в замяна се ползва с протекции от най-високо ниво. Това му позволява да нарушава закона и винаги да му се разминава.

„Кариерата“ на Милков започва като координатор на сдружение СИЛА, което преди години блокира кръстовища в цялата страна, заради високите цени на горивата. В последствие се включва в политическия проект на Николай Бареков България без цензура, където се изявява като „ивент мениджър“. Участва активно в контрапротестите в защита на Иван Гешев, както и в много други площадни мероприятия. На тях винаги стои на първа линия, ръководи доведените от него хора и често прекрачва границите на позволеното от закона.

Симон Милков е шумен, арогантен и избухлив. С поведението си винаги предизвиква скандали и често влиза в сблъсък с околните. Той търси конфликта и често го създава сам, когато го няма. Това се доказва и от богатото му съдебно досие, което започва да се пълни преди повече от 20 години. На 07.03.2001г той нанася побой на непълнолетния ученик  Кристиян Байчев от с. Поликраище. За това му деяние районният съд във Велико Търново го признава за виновен и му налага глоба в размер на 1000 лв.

Следващият му сблъсък със закона е на 13.05.2016г. във Велико Търново, когато шофира в нетрезво състояние и с превишена скорост. Катастрофира зрелищно и нанася щети на множество автомобили. Установена е концентрация от над 1,75 промила алкохол в кръвта, за което съдът му налага наказание лишаване от свобода за една година условно с изпитателен срок от три години.

Въпреки присъдата, на 15.11.2016г. на бул. Мария Луиза в столицата Милков е заловен да шофира без книжка. Това се случва само шест месеца след като свидетелството за управление на МПС му е отнето и му е наложена забрана да шофира. За нарушението му се налага наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, но по неизвестни причини случая се замита. Стига се до споразумение и наказанието му е заменено с глоба. Този път му се разминава, но проблемите му със закона продължават.

На 16.12.2018г. Симон Милков за пореден път извършва грубо нарушение на обществения ред като предизвиква скандал и сбиване с Галин Николов в Горна Оряховица. Нанася му лека телесна повреда. Пред съда в Горна Оряховица Милков се признава за виновен и потвърждава, че е отправил към жертвата си заплахи за убийство. Наложено му е наказание пробация и включване в програма за обществено въздействие за срок от две години и шест месеца.

Хората от Велико Търново са вдигнали ръце от зулумите на агресивния си съгражданин и се питат защо Симон Милков все още е на свобода. Предполагат, че това се дължи на политическите покровители, които му осигуряват протекция от органите на реда. В замяна пък Милков с удоволствие изпълнява техните поръчки. Така се случва и на изборите на 14 ноември 2021 година. Тогава политическият провокатор започва да се представя за журналист, който „гони“ политиците, за да им задава неудобни въпроси.  Може би не е случайно, че единствените интервюта на премиера Бойко Борисов и Делян Пеевски по време на кампанията са дадени именно пред Милков. Прави впечатление, че с тях двамата той е добронамерен, но е тенденциозен и агресивен към всички техни опоненти.

Според добре запознати с изборните процеси във Велико Търново източници на медията ни, политическият провокатор Симон Милков по това време е част от предизборния щаб на ДПС в региона като, освен че се занимава с черния PR, през него преминават и значителни суми пари с неясен произход. Така той отново попада в полезрението на органите на реда. Срещу него е заведена преписка за купуване на гласове. Тя обаче е поставена на трупчета в следствие на намеса от неговия „ангел-пазител“ – началникът на РПУ Велико Търново Веселин Райков. Шефът на полицията не само стопира разследването, но достига и по-далеч – заставя свои служители да измислят нереални сигнали за купуване на гласове, за да се репресират избрани политически опоненти в услуга на същата политическа сила, за която работи и Милков. Така например, сигнал за купуване на гласове в село Ресен въобще не е подаван, но Райков е дал указания на служителя си Трифон Кенаров да изфабрикува такъв… Връзките, които излизат наяве по време на последната предизборна кампания във Велико Търново, говорят много. Но има ли държава? Докога ще позволяваме на едни хора постоянно да им се разминава?

www.obedineni.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече