Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Братството на фалита ще се събира по късна доба да нищи преговорите с Скопие

Братсвото на фалита (коалицията между Кирил Петков, Слави Трифонов, Корнелия Нинова и Христо Иванов) ще се събира пак по късна доба да нищи преговорите със Скопие. През седмицата министър-председателят отправи призив за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност при Президента по темата Северна Македония. Мотивът беше, че имало нови факти и обстоятелства.

Аз не смятам, че има каквото и да е ново в отношенията със скопските власти, за да се свиква консултативния съвет. Напротив, има нови и нови провокации от страна на властите в Северна Македония, антибългарската риторика си е все същата, така че напредък няма. Има затвърждаване на говора на омразата срещу България и българите. Така че е съвсем излишно да се събират при президента по тази тема. Няма нищо ново откъм Вардаро. Призивът е по-скоро опит да се отчете дейност пред Вашингтон и Брюксел от страна на Кирил Петков, както и да се направи опит за пробойна в българската позиция, която е, че без изпълнение на условията няма преговори.

Има смисъл да се свика КСНС при Румен Радев по други теми – газовите доставки, антикризисния пакет на министерски съвет, членството на Финландия в НАТО и прочие въпроси. Това са проблеми, по които си струва да се изгради ясна позиция. Напомням, че с газовите доставки в момента е пълна каша, не е ясно дали България ще получава нужните й количества природен газ, докато наши уж партньори, държави-членки вече работят по предложената от Газпром схема на плащания. Излиза, че ние пак се оказахме най-големите бунаци в Европа – хем без сигурни доставки, хем с развален договор. Анти инфлационните мерки също са важни, защото населението прогресивно обеднява, инфлацията расте и яде спестяванията и месечния доход на хората – можем да си позволим все по-малко стоки и услуги с доходите, които получаваме. Темата за промяната в цените на електроенергията за бита и цените на топлоснабдяването, и цените на ВиК услуги също са подходящ въпрос за обсъждане на ниво КСНС, защото могат да доведат до социални бунтове и до енергийна бедност на огромни маси от хора.

Смятам, че това са въпроси за дневен ред на Консултативен съвет при Радев, а не скопските глупости. Пак ще повторя една своя теза от месеци – ние нямаме зор, ама никакъв, по темата преговори на Скопие с ЕС. Зор имат скопските македонисти. Така че премиерът пак е объркал приоритетите, но това не е изненадващо за него. Той толкова си може.

10 Коментара
  1. Pmufoj казва

    generic imitrex 50mg levaquin price cheap levofloxacin 500mg

  2. Hwoibb казва

    order zofran 4mg without prescription order ondansetron 8mg pill buy spironolactone 25mg online

  3. Nmhtgk казва

    order dutasteride generic dutasteride online brand zantac 300mg

  4. Rbuizd казва

    zocor for sale generic valtrex 1000mg valtrex 500mg canada

  5. Lgfome казва

    ampicillin tablet buy acillin without a prescription amoxicillin canada

  6. Ldpkfu казва

    finasteride uk finasteride 1mg uk diflucan 200mg canada

  7. Yhsxfk казва

    buy cipro pills – purchase amoxiclav amoxiclav online order

  8. Pivbnu казва

    purchase baycip – buy bactrim augmentin for sale

  9. Vurzbr казва

    flagyl online order – where can i buy cleocin buy generic zithromax for sale

  10. Kbrszw казва

    ciplox without prescription – how to get tindamax without a prescription buy generic erythromycin online

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече