Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Дългата ръка на Кремъл зад съдия Атанаска Дишева? Забъркан ли е мъжът й в имотни далавери с московския олигарх Подлужский?

Наши източници от магистратските среди ни помолиха да проверим едно меко казано екстравагантно твърдение по адрес на публично свързаната с Иво Прокопиев и Христо Иванов съдия и член на ВСС Атанаска Дишева.

Според слуховете, които напоследък обикалят като вихрушка коридорите на Съдебната палата, бъдещата конституционна съдийка е икономически и политически зависима от руски капитали, идващи директно от кръжеца на Владимир Путин. Не особено тънката червена нишка между съдия Дишева и цяла кохорта руски олигарси минава през съпруга й – варненският адвокат и преуспяващ бизнесмен Генадий Маринов Дишев.

Същите източници, които имат достъп до солидни информационни ресурси са убедени, че съпругът й е покрил крупна финансово-имотна далавера, замислена и виртуозно изпълнена от група чуждестранни граждани с еврейско потекло, свързани с московския олигарх Василий Николаевич Подлужский. Според кремълските регистри в родината си той притежава мастодонтите “Ричворлд”, “Ставр” и “Штейн Крафт”, тясно свързани с продоволствения бизнес и търговията с хранителни продукти на територията на Руската Федерация. У нас в разцвета на Тройната коалиция той, заедно с лицата Мордехай Киршенбаум, Ринат Гилбтер и Йозеф Щайнман регистрират множество компании в строителния бранш, сред които “Ес Ел Инвест” АД и “Юропорт Би Джи” ЕАД, както и печално известната “Руска логистична компания – РЛК”, причастна към български компании, разследвани за точене на ДДС от хранителни продукти, зърно, млечни и местни изделия посредством фиктивен износ и други квалифицирани от закона практики. “Ес Ел Инвест” от своя страна се била специализирала в привличане на свежи пари от външни инвеститори, които в последствие не само, че не виждали възвращаемост, но и били принудени да прежалят неразумно инвестираните финикийски знаци.

“Юропорт Би Джи” пък се занимавала основно с логистична дейност, за която свидетели твърдят, че се изразявала предимно в предоставяне на фиктивни офиси за хора от кръжеца на измамниците, за да изглеждат начинанията им благовидни и надеждни. Консилиерито на кремълските схемаджии бил не кой да е, а адвокат Генадий Дишев. Заради здравите си позиции в съдебната система, придобити естествено благодарение на съпругата му, варненският адвокат имал грижата да пази руско-еврейските босове от наказателно преследване на родна земя. Той бил и мозъкът на финансовите операции, завършващи с ликвидация на дружествата. Тази теза се потвърждава от документи в търговския регистър, сочещи че ивенно Генадий Дишев е избран за ликвидатор на  “Ес Ел Инвест” АД и “Юропорт Би Джи” ЕАД. А единият от съдружниците във вече несъществуващите предприятия Ринат Гилбтер е пряко свързан с  “Руска логистична компания – РЛК”, която прочее също отдавна е ликвидирана.

С оглед на така изнесените твърдения ние настояваме магистрат Атанаска Дишева и съпругът й да дадат публични обяснения за верността на така изнесените данни и свързаността им с гореспоменатите лица. Тази свързаност е надлежно описана в Търговския регистър на Р България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече