Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Произведените в Китай тестови комплекти „Covid“ идват в милиони американски домакинства чрез инициативата на Белия дом

Тъй като безплатните у дома тестови комплекти за COVID-19 на Белия дом достигат до милиони пощенски кутии на американски домакинства, етикетът „произведено в Китай“ на някои от тези комплекти буди опасения.

Разпространението, което започна по-рано този месец, е част от инициатива на администрацията на Байдън за раздаване на 1 милиард комплекта за самотест на американците безплатно. Значителна част от тези комплекти ще се доставят от iHealth Labs, калифорнийско дъщерно дружество на китайския производител на медицинско оборудване Andon Health.

От декември компанията спечели договори на стойност над 2,1 милиарда долара с федералното правителство на САЩ и някои щати, според документите на Андон и федералните договори.

Приблизително 1,8 милиарда долара от сумата идват от Министерството на отбраната (DOD) за въвеждането на Белия дом. Отделът възложи два договора на лабораторията съответно на 13 януари и 26 януари, които ще донесат над 354 милиона произведени в Китай комплекти – или около една трета от общия брой – в американските домове.

Белият дом заяви в петък, че 60 милиона домакинства в САЩ са поръчали безплатните тестови комплекти чрез новия уебсайт на правителството, covidtests.gov. Поръчката обикновено се доставя в рамките на 7 до 12 дни, според уебсайта.

Разчитането на САЩ от Китай за производството на тези тестови комплекти – две години след разпространението на COVID-19 от страната – е призив за разплата, каза представителят Роб Уитман (R-Va.).

„Ако трябваше да научим нещо от тази пандемия – това е, че е наложително да прекъснем зависимостта на САЩ от китайските вериги за доставка на медицински и ЛПС [лични предпазни средства]“, каза той пред The ​​Epoch Times.

Прочетете повече: Не можахте да се примирите … Произведените в Китай тестови комплекти „Covid“ идват в милиони американски домакинства чрез инициативата на Белия дом

Дейвид Айк

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече