Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

“ Усещане “ – Дебютната изложба на арх. Георгия Рачева

Събитието се проведе в уютната атмосфера на столичното заведение „Бар Wish”. Картините изобразяват женски лица, силуети и танц в най-чувствената си форма. 

Георгия я нарича “усещане”, защото се стреми да провокира усещане у зрителя за нейното усещане, пренесено в картината. Всяка една от картините събужда усещане за нежност, надменност, бунтарство, его, страст. 

Различни образи с различни настроения. Две от произведенията не са рисувани със стандартните способи като четка или молив, а са завършени с различна и оригинална техника – боя и капачка. Това може да се забележи в релефа и детайлите на произведенията. По смелите щрихи и замах, които се забелязват във всяка една картина, може да се усети страстта на автора  по време на изобразяването им. Това е първата й изложба, представяща картини. 

Събитието се радваше на много сериозен интерес, въпреки усложнената епидемологична обстановка. Известни личности от различни сфери уважиха арх. Рачева и споделиха своите много положителни впечатления от изкуството на младата и красива дама. Много картини бяха продадени на място и очевидно талантливата Георгия я чака обещаващо бъдеще.  

Арх. Георгия Рачева е автор на реализираната и първа по рода си изложба на тема “Мъжката сила” преди 2 години в НДК. Изложбата представляваше смесица от двете й амплоа – строителство и дизайн на вратовръзки. Колаборация на строителни материали с модни аксесоари – вратовръзки. Вратовръзките бяха заплетени в арматура и “потопени” в бетон и смола. 

Също така, през 2018 г. Георгия и художникът Павел Митков съвместиха изкуства и направиха изложба в Народен Театър Иван Вазов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече