Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Румен Радев – Новият парламент няма право на грешка

Скъпи сънародници,

Благодаря на всеки един от вас, които излязохте днес, за да защитите с вота си достойното бъдеще на България.

Приключи безпрецедентен политически месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за промяна, за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо не се сбъднаха. Връщането на статуквото „на бял кон” не се състоя, въпреки огромните пари, въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини, с режисирани скандали и огромните усилия да отблъснат хората от изборите, дори и днес, в изборния ден. България издържа този изпит по демокрация. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение. Разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата.

Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят на нито една партия, която ги пренебрегне. Ако партиите тръгнат срещу волята на народа, това ще бъде самоубийствено и отречено от гражданите. Очакванията на обществото ни са за отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система, да не допусне социална и икономическа криза през зимните месеци, да осигури нуждаещите се, да вземе отлагани с години решения.

Борбата за укрепване на здравната ни система в условията на пандемия остава приоритетна задача, а новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница.

Поздравявам всички кандидати за президент и вицепрезидент за това, че дадоха своите идеи в тази кампания. Специални благодарности за хората от изборните комисии, на служителите на реда и на всички, които работиха и продължават да осигуряват тези избори. Демокрацията функционира благодарение на вас. Благодаря от сърце на всички, които гласуваха и подкрепиха нашата кандидатура с Илияна Йотова, както и на предизборния щаб, на нашия прекрасен Инициативен комитет, на хората, които застанаха с имената и авторитета си редом с нас, на партиите, които ни подкрепиха и с които споделяме общи идеи, каузи и цели.

Нашият слоган „С вас сме!“ остава наше кредо и в бъдеще. И ние благодарим на всички, които бяхте с нас. Това е победа на взаимното ни доверие, победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост. На солидарното ни чувство, че заедно можем да успяваме. Предстоят ни още много и по-сериозни усилия, но България излиза от застоя и автокрацията на пътя на развитието, на свободата и на модернизацията. Аз съм оптимист, че заедно ще постигнем победа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече