Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

Хърватският филм “ Murina “ със златна камера в Кан

Представен като проект на София Мийтингс и част от програмата „First Film First“, хърватският филм „MURINA“ на Антоанета Аламат Кусянович бе удостоен

със „Златна камера“ в Кан

Дебютната творба на младата хърватска режисьорка Антоанета Аламат Кусянович бе селектирана за участие в прочутата „Петнайсетдневка на режисьорите“ – паралелна конкурсна програма на най-престижния фестивал в света – Кан. Неговото 74-о издание завърши с обявяване на наградените – носител на приза за най-добър дебютен филм „Златна камера“ е филмът „MURINA“, представен като проект на София Мийтингс 2018, разработен като част от програмата-трейнинг за развитие на първи проекти „First Films First“, реализирана съвместно с Гьоте-институт.

„MURINA“ разказва за едно момиче, което решава, че ще „замени“ вечно контролиращия си баща с богаташ от чужбина по време на едно уикенд-пътешествие из островите на Адриатика. Филмът бе представен в Кан от своята режисьорка, както и от част от актьорския екип – Грация Филипович, Леон Лучев, Даница Чурчич, Клиф Къртис. Продуценти на „MURINA“ са Даниел Пек, Зденка Голд, Нина Родник, Мартин Скорсезе, Миха Чернец и Йошко Рутар, като последните двама са редовни участници в София Мийтингс. След премиерата му в Кан, където се състезава за престижната награда с дебютните творби, селектирани във всички конкурсни програми на фестивала, „MURINA“ бе представен за първи път и пред хърватска публика на филмовия фестивал в Пула.

Пожелаваме успех на Антоанета Аламат Кусянович и екипа на нейния дебютен филм!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече