Новинарска и ПР агенция - Новините от днес

“ Боец “ обвини Борисов в “ политическа педофилия “ и използване на деца в кампанията

Днес Сдружение БОЕЦ внесе сигнали до ЦИК и Държавната агенция за закрила на детето за едно от най-грозните и срамни явления в българската политика – използване на деца в предизборната пропаганда и агитация. 

Прилагаме пълният текст на Сигнала:

         В качеството ни на неправителствена организация с дейност в обществена полза, БОЕЦ сезираме Централната избирателна комисия за незаконно използване на деца в предизборната кампания на ГЕРБ и Бойко Борисов, като кандидат за депутат за предстоящите избори за парламент на 11.07.2021г.

   През последните седмици сме свидетели на едно от най-срамните явления в българската политика – използването на деца в предизборната кампания. Многобройни са примерите за такива срамни и незаконни действия от срана на лицето Бойко Методиев Борисов – кандидат за депутат от политическа партия ГЕРБ. С тези свои действия Борисов пряко нарушава чл. 11 ал. 4 от Закона за закрила на детето:

Закон за закрила на детето:

Чл. 11. (4) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.

Действията на Борисов са и в нарушение на чл. 183. Ал. 4 от Изборния кодекс, доколкото може да се приеме, че предизборни агитационни материали и сцени, в които са въвлечени деца, накърняват добрите нрави, което е изрично забранено в чл. 183, ал. 4 от ИК.  Косвена забрана за използване на непълнолетни лица в дейността на партиите се съдържа и в чл. 20, ал. 4 от Закона за политическите партии.

 В потвърждение на  позицията на БОЕЦ  е и е Решението на ЦИК № 381-ЕП  от 15 май 2014 г.

Многобройни са кадрите, публикувани през последните две седмици на официалният профил в социалната мрежа „Фейсбук” на Бойко Борисов, в качеството му на лидер на ГЕРБ и кандидат за депутат от същата партия съдържащи снимки на деца с агитационни материали на ГЕРБ – тениски, знамена, флаери и тн. Прилагаме публични снимки от фейсбук профила на Бойко Борисов:

(снимките са публични и публикувани и разпространени от Бойко Борисов в неговият профил във Фейсбук, затова си позволяваме да ги дадем, като пример)

БОЕЦ формулираме термина „политическа педофилия“ – срамно и незаконно използване на деца в политическа и партийна пропаганда по време на предизборна кампания за политически цели. Допълнителна тежест на това закононарушение е, че децата дори не осъзнават, че с тя се злоупотребява и се нарушават техните права. Така се въздейства на тяхната психика без да могат да се защитят.

БОЕЦ сезираме ЦИК и Агенцията за закрила на детето за тези тежки закононарушения, като считаме, че подобно брутално погазване на закона е недопустимо. Посегателството върху деца, граничещо с политическа педофилия е неморално, незаконно и недемократично. Изискваме от ЦИК  незабавно да приложат закона в цялата му сила и строгост с цел предотвратяване на закононарушения и посегателства върху деца с цел въвличането им в политическа пропаганда и предизборна агитация, незабавна санкциониране на Борисов, премахване на всички снимки и материали – постове в социални мрежи, публикации и тн. съдържащи деца, както и подвеждане на лицето Бойко Методиев Борисов под отговорност. Сезираме и Агенцията за акрила на детето за тези нарушения на Закона за закрила на детето с цел да бъдат взети всички необходими мерки да се опази живота и здравето на българските деца от посегателствата на Борисов и ГЕРБ.

Очакваме решенията и отговорите на ЦИК и Агенцията за закрила на детето, като БОЕЦ изразяваме своята готовност да предоставим и допълнителна информация при необходимост.

ЦИК са длъжни в 24 часов срок да рзгледат сигнала на БОЕЦ и да произнесът по същество. Това е тест и  дали в този съвтав на ЦИК има промяна, или отново чугуненото мнозинства на мафията има мнозинство! Ще информираме обществото за решението и отговара на институциите. #БОЕЦ Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

www.pero.bg

2 Коментара
  1. MonteGeP казва
  2. 2thereof

    3voltaic

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече