ЗА КОГО СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ УДАВЕНИТЕ 1 МИЛИОН ДОЛАРА

Полицията задържа голяма група бежанци край Елхово. Арестите са били след гонитба в полицията, пише Елховонюз. Сигналът подава бдителен гражданин, който забелязва група бежанци, които се придвижвали пеша.

При проверка на полицията се оказва, че мигрантите нямат документи за самоличност, а самите те се определили като афганистанци. Сред задържаните е имало един иракчанин и трима сирийци.

И тук започва сценарият като на кино. При проверката се установява, че мигрантите притежавали раница с голяма сума пари, а в момент на отвеждането им в Разпределителен център – Елхово, двама от нелегалните мигранти успяват да се отскубнат и тръгват да бягат.

По-късно, отново в района на Елхово, те са заловени, а любопитен е фактът, че раницата с пари била захвърлена в река Тунджа край село Изгрев. Няколкочасово издирване на раница, наемане на водолаз, не позволило на органите на реда да намерят раницата с парите.

По описание на служителите на реда, валутата била в долари, което се равнявало на около 1,7 млн. лв. По случая е образувано досъдебно производство.

При проверката се установява, че мигрантите притежавали раница с голяма сума пари, а в момент на отвеждането им в Разпределителен център – Елхово, двама от нелегалните мигранти успяват да се отскубнат и тръгват да бягат.  ¡ Границата ни се пази зорко ¿