ЦАЦАРОВ СЕ РАЗМЪРДА, ПРЕДУСЕЩАЙКИ КРАХА НА БОЙКОВАТА ВЛАСТ!

ИЗТЕКОХА СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ! ТЕ РЕШАВАТ СЪДБАТА: ЗАТВОР ИЛИ МИЛИОНЕРСКИ РАХАТ ЗА СКАНДАЛНИЯ БГ МИНИСТЪР

Документите показват, че след спирането на проекта АЕЦ “Белене” по времето на министър Добрев не са извършвани никакви плащания по отношение на “Уорли Парсънс”.

Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг в министерството по повод искане на прокуратурата за сваляне на депутатския имунитет на Делян Добрев, предаде БТА.

Добрев беше министър на икономиката и енергетиката в периода 21 март 2012 – 13 март 2013 г. Искането на прокуратурата е във връзка с доказателства за умишлена безстопанственост.

Теменужка Петкова заяви, че според документите, които се намират в архива на министерството, плащания на облагаема основа към архитект-инженера по проекта по времето на Добрев не са извършвани.

“Има плащания на 31 май 2013 г. и на 24 юни 2013 г. Впоследствие има протоколи, с които са прихванати тези плащания и така на практика тази сума е нулирана”, обясни Петкова. Тя уточни, че в този период министър е бил Драгомир Стойнев.

Петкова заяви, че в качеството си на министър Делян Добрев е предприел действия, каквито е имал в рамките на закона, за да даде указания на БЕХ да бъде спазено решението на правителството и парламента за спиране на проекта АЕЦ “Белене”.

По думите й Добрев е разпоредил да бъдат предприети и действия за предоговаряне на условията с архитект-инженера по проекта “Уорли Парсънс” и да се ограничи дейността на “Уорли Парсънс”.

Министърът е извършил това, което е било в рамките на неговата компетентност, за да защити интересите и на НЕК, и на БЕХ, и на държавата, каза още Петкова.