СОЦИОЛОЗИТЕ СВИРЯТ ТРАУРНИЯ МАРШ НА ГЕРБ

Ексклузивно: БОРИСОВ СИ ОТИВА! Паника тресе потъващия кораб ГЕРБ!Ь

Социологическо проучване на изключително авторитетната международна агенция „TNS opinion“, което бе направено преди седмица и цитирано от някои български медии, изправи на нокти Бойко Борисов и цялата му кохорта.

TNS opinion е с един от най-високите рейтинги в ЕС и прави изследвания по поръчка на Европейския парламент, ЕК и Световната банка. За пръв път тя извършва допитване в България и резултатите са изненадващи.

Първият извод от изследването и цифрите на агенцията е, че българският народ не иска да бъде повече под управлението и по-скоро под диктатурата на ГЕРБ. Над 48 процента от хората са заявили, че искат тотална промяна на политическото статукво и тази промяна я виждат в лицето на нова политическа формация.

Данните от следващия въпрос на агенцията пък буквално разбъркват политическото блато у нас. Ако формация на недоволните от сегашното управление бъде оглавена от Слави Трифонов, то той получава почти половината от гласовете на всички избиратели в България.

Шоуменът няма партия, но има възможността да подкрепи някоя и това ще бъде изненадата на президентските избори.

Борисов2

ГЕРБ има подкрепа едва на 25 процента от българите и то само на тези, които ще гласуват. Иначе съотнесено към общия брой избиратели, процентите се намаляват двойно. За ГЕРБ към момента биха гласували едва 12 % от българските граждани, имащи право на глас.

Почти всеки втори българин няма да отиде до урните заради факта, че президентът Росен Плевнелиев спря референдума на Слави.

Ако този референдум бъде поставен на гласуване, до урните ще отидат над 78 процента от избирателите и 64 процента от тях ще гласуват за намаляване броя на депутатите от 240 на 120, за спиране на партийните субсидии и за мажоритарни избори и пряк избор на полицейските шефове по места, категорични са от социологическата агенция.

На съкрушителното за ГЕРБ авторитетно социологическо изследване Борисов реагира в типичния си дебелашки стил: „Мен все ме свалят разни социолози, обаче им излизат криви сметките и все управлявам!“

Нищо подобно, Борисов. Не сметките на социолозите са криви, а изборната ни система и машинациите в нея са такива, че хората ти от ГЕРБ и магаре могат съумяха да издигнат за президент.

Доказаха го последните избори за местна власт, където ГЕРБ спечели почти навсякъде в големите градове, а на места – с тодорживсковки проценти.

Сега управляващите са се скрили в миша дупка и само Лилито Павлова плаши хората с винетките, а Борисов се прави на „добрия чичко премиер“, който обещава светло бъдеще и по три пъти на ден се хвали какво е направил лично той за България.

Какво всъщност направи Борисов с България?!? Ето отговора:

Мутренизиране на държавата, олигархични кръгове, много богати и много бедни, безработица, отчаяние и тълпи насочени към Терминал-2 на летище София – без билети за връщане!

По поведението на Борисов си личи, че се страхува, но ако се скрие и той, държавата ще остане на автопилот и на ГЕРБ ще им се наложи да си признаят, че изследването е самата истина, призната от самия Вожд.

Затова той се мъчи макар и сам да остане в героична поза на мачтата на потъващия кораб, но вместо да излезе герой, хората го освиркват във форумите, приканват го да си ходи и го наричат с имената на няколко зеленчука.

Борисов има само един полезен ход и той е да се кандидатира за президент. А Цецко да му фалшифицира резултатите.

Другият е да се оттегли с достойнство от политическата сцена.

Само че „ГЕРБ“ и „достойнство“ в никакъв случай не са синоними! Skandalno.net

Коментари

 1. В България , през последното десетилетие е изграден политически модел, в който политическият слой, неговото движение в йерархията не е функция на електората, а на капсулирани партийнополитически ядра.
  Второ, налице е срастване на политическото тяло с държавния апарат, доколкото държавата се явява основен дистрибутор на икономически и финансов ресурс – пряко и опосредствено през европейски програми и общ. поръчки.
  Т.е. налице е структурна уния между апарат и политическа прослойка, което води до икономическото й и властово възпроизводство, вкл. по криминална линия.
  Ресурсът е достатъчен, за да се дирижира „масата“ – информационно, финансово, организационно, както и чрез партизански концесии в средните и ниските нива на държавния и общински ешелон.
  Това я прави практически неуязвима за натиск „отдолу“, от „електората“, защото той никога не е бил активен субект на промяна.

 2. Христо Красимиров Красин | юли 21, 2016 at 12:35 pm |

  “Борисов е еманация на българската политическа простотия!”- професор Людомил Георгиев.
  “Основен недостатък на Борисов е неговата социална безчувственост!”-професор Минчо Златев.
  “Главния проблем на ГЕРБ е в бандитското минало и настояще на Бойко Борисов!”-професор Ивайло Знеполски.
  Какво да коментирам аз, Христо Красин!Мен ме е срам, че държавата се управлява от човек, който не е прочел дори и една цяла книга/художествена литература/.Толкова ли държавата ни е закъсала за начетени люде, които малко от малко да разбират от икономика и социология! Питам!

 3. Иван Иванов | юли 23, 2016 at 10:13 am |

  Блаженни са вярващите!

 4. Бай Петьо комшията | юли 23, 2016 at 12:23 pm |

  Абсошибанолютно съгласен, но с една забележка – народът отхвърля партиите и партийната паразитна система и иска пряка демокрация. Само така имаме шанс.

 5. ЕМИЛ БОЕВ | август 3, 2016 at 9:55 am |

  КС – МЯСТО ЗА НИЩОПРАВЕЩИ СИНЕКУРИ! ОСВЕН ЕДНО! ПЛЪТНА, САМООТВЕРЖЕНА ЗАЩИТА НА ВЛАСТТА! ЗА ТЯХ, НАРОДЪТ НЕ Е СУВЕРЕН! АМА НИКАК! ЗА 4 ОТ ТЯХ, СУВЕРЕН Е ПРЕЗИТО! ЗА ДРУГИ 4 – НС! ЗА ПОСЛЕДНИТЕ – ПОЗОРНАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА! А КОИ СА ГЕРОИТЕ?! “ФИЛ КЕНЕДИ; БОРИС БЕКАПЕТО; БАЙ КОСЬО И Т.Н. ВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ!

Коментарите са спряни.