Ще се проведе първото за България Изложение на чай- FesTEAval

Нека заедно избягаме от студа и си подарим по една гореща чаша от любимия чай, а защо не две чаши? Спрете за момент и се насладете на вкуса, топлината и щастието. Стоплете не само тялото, а и душата си.
На 16., 17. И 18. февруари ще се проведе първото за България Изложение на чай- FesTEAval. Събитието ще бъде в ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА НА ЦУМ в центъра на столицата ни.

Идеята е да се създаде уютна, магическа атмосфера, събирайки на едно място десетки изложители на чай и продукти пряко свързани с консумацията на чай. Виждайки че напоследък чаят все по-малко се асоциира с боледуване, а напротив- свързваме го със здраве, искаме всеки гост на изложението да се стопли с чаша чай докато се запознава с продуктите, представени от нашите изложители.
На FesTEAval освен разнообразие от продукти ще бъде представена една палитра от култури, съчетаваща в себе си традициите на чая от различни точки на света. Всеки следобед ще пресъздаваме характерни, уникални сами по себе си, чаени церемонии и традиции – част от обичаите на различни краища на света, като например британски следобеден чай, японска чаена церемония, индийски чай и рисуване с къна, калиграфия и китайски чай.

На изложението ще се проведат лекции на теми като здраве, история и култура и ще се правят демонстрации по приготвяне както на интересни, по-слабо познати видове чай, така и на бисквити, мъфини и други вкусотии.
Входът за гости на FesTEAval е свободен. А програмата и представяните продукти са разнообразни и всеки може да открие нещо за себе си като опита различни вкусове, добие нови интересни знания и разшири мирогледа си.